Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Obrovský hazard! Řidič dodávky převážel šestnáct osob, osm z nich se při páteční nehodě zranilo

Těžko uvěřitelný hazard se životem mnoha lidí předvedl v pátek večer řidič dodávkového vozidla se slovenskou registrační značkou. V dodávkovém vozidle, kde se mohou přepravovat kromě řidiče pouze dvě další osoby, převážel celkem šestnáct osob. Havárie této dodávky si pak vyžádala celkem osm zraněných

K dopravní nehodě došlo v pátek večer kolem dvacáté hodiny na 134. kilometru dálnice D1 ve směru jízdy na Prahu (v modernizovaném úseku dálnice D1, kde je omezený provoz). Na první pohled strašlivě vypadající nehoda si naštěstí vyžádala „pouze“ vyšší počet zraněných osob. 

Devětašedesátiletý řidič vozidla Renault Master projížděl po dálnici D1 v levém jízdním pruhu. Zřejmě se plně nevěnoval řízení a nedokázal zareagovat na dopravní situaci před ním. V místě začátku dopravního omezení, kde se doprava převádí do jízdního pásu na Brno, přejel plynule do pravého jízdního pruhu a následně najel pravou částí vozidla na krajová ocelová svodidla.

„Zde se vozidlo převrátilo na levý bok, následně se vozidlo na levém boku otočilo přední částí k ocelovým krajovým svodidlům a v této poloze se pohybovalo až do zastavení, kdy zůstalo stát na levém boku, přední částí k ocelovým krajovým svodidlům a zadní částí ke středovým mobilním betonovým svodidlům,“ popsala další dění policejní mluvčí Dana Čírtková.

Při dopravní nehodě došlo k těžkému zranění řidiče, který musel být přepraven vrtulníkem letecké záchranné služby do nemocnice v Brně. Dále se lehce zranilo sedm dalších osob, které se přepravovaly v nákladovém prostoru vozidla Renault Master. Pět zraněných cestujících převezli záchranáři k ošetření do jihlavské nemocnice a dvě zraněné osoby byly ošetřeny na místě nehody.

Převážet osoby v nákladovém prostoru je obrovský hazard

Zjistilo se, že ve vozidle se mohou kromě řidiče přepravovat na sedadlech pouze dvě další osoby. Ve skutečnosti jich cizinec převážel dalších patnáct, a to osm žen a sedm mužů ve věku od 17 do 56 let. Všichni pasažéři byli státními příslušníky Slovenské republiky. Policisté nemohli u řidiče dodávky provést na místě nehody dechovou zkoušku z důvodu jeho vážného zdravotního stavu, proto cestou integrovaného operačního střediska zajistili odběr krve v nemocnici v Brně. Při nehodě vznikla hmotná škoda ve výši 228 tisíc korun.

Chování řidiče dodávky, který převážel osoby v nákladovém prostoru, nelze označit jinak než jako hazard se životy lidí. Nákladový prostor žádného vozidla není uzpůsoben tomu, aby tam seděli lidé, a to ani v případě, že by v tomto prostoru byla nějaká provizorní nebo upravená místa pro sezení. S takovým počínáním ze strany řidičů se naštěstí setkáváme skutečně pouze výjimečně,“ uvedl k páteční nehodě Jiří Šoukal, vedoucí dálničního oddělení Velký Beranov s tím, že v tomto případě se nehoda obešla bez obětí na životech.

Další okolnosti  dopravní nehody šetří policisté z dálničního oddělení Velký Beranov. Místo bylo po dopravní nehodě obtížně průjezdné, vozidla objížděla nehodu stavbou. Krátce před půl desátou večer se podařilo v místě obnovit provoz.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR | Zdroj Policie ČR

Štítky nehoda, dálnice, D1, dodávka, hazardní hra, havárie, dopravní nehoda, Dálnice D1, Brno, Renault Master, Praha, Velký Beranov, Lékárenský komplex Jihlava, Slovensko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Obrovský hazard! Řidič dodávky převážel šestnáct osob, osm z nich se při páteční nehodě zranilo | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.