Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Policie u Bíteše zadržela tři Afghánce a jednoho Pákistánce. Z domova odešli z ekonomických důvodů

Hlídka cizinecké policie z Vysočiny vyjížděla ve čtvrtek 9. července v odpoledních hodinách na základě oznámení do Velké Bíteše do areálu jedné z tamních firem. Z oznámení, které učinil patnáct minut po čtrnácté hodině řidič jízdní soupravy složené z tahače a návěsu, vyplývalo, že se právě vrátil z cesty z Rumunska, a když otevřel vrata u návěsu, tak zevnitř vyskákalo několik neznámých osob. Tyto osoby se rozběhly po areálu firmy a poté utekly ven směrem do ulice U Stadionu.

„Operační důstojník na místo okamžitě po přijetí oznámení vyslal nejbližší policejní hlídky, policejního psovoda a policisty z odboru cizinecké policie. Policisté po mužích pátrali v okolí firmy a ve městě. Během hodiny se podařilo všechny čtyři podezřelé muže vypátrat a zajistit. V rámci provedené kontroly těchto osob policisté zjistili, že se jedná zřejmě o čtyři migranty, kteří u sebe neměli žádné cestovní doklady. Prokazovali se pouze dokumentem bez fotografie o azylu v Rumunsku. Z tohoto dokladu vyplývalo, že požádali o azyl v Rumunsku,“ jmenuje Dana Čírtková, mluvčí policistů.

Prvotním šetřením policisté zjistili, že tito cizinci nejsou oprávněni k pobytu na území a že vstoupili na území ČR bez cestovního dokladu, ač k tomu nejsou oprávněni a v době platnosti nařízení ochranného opatření Ministerstva zdravotnictví vyhlášeného k ochraně před zavlečením onemocnění covid-19.

„Na základě zjištěných informací jsme cizince zajistili a eskortovali do policejních cel na Krajském ředitelství policie Kraje Vysočina. U všech cizinců jsme provedli nezbytné identifikační úkony a ve zdravotnickém zařízení zajistili provedení testů na covid-19. U všech testovaných cizinců byl výsledek testu negativní. Po provedení identifikačních úkonů jsme zjistili, že se jedná o tři státní příslušníky Afghánistánu a jednoho státního příslušníka Pákistánu ve věku od 17 do 37 let. Cizinci v rámci správního řízení uvedli, že ze svých domovských zemí odešli z ekonomických důvodů,“ dodává Čírtková.

Policisté zahájili s cizinci správním řízení. Po provedení všech úkonu správního řízení budou všichni umístěni do některého ze zařízení pro umístění cizinců na území České republiky.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky policie, migranti, Afghánistán, Pákistán, zadržení, Velká Bíteš, Rumunsko, Cizinecká policie, Kraj Vysočina, správní řízení, Česko, Ministerstvo zdravotnictví České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie u Bíteše zadržela tři Afghánce a jednoho Pákistánce. Z domova odešli z ekonomických důvodů | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.