Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Řidič v Audi si spletl D1 se závodní dráhou. Řítil se rychlostí 195km/h

Jak je vidět, někteří řidiči si s dodržováním nejvyšší povolené rychlosti příliš hlavu nelámou. Výrazné překročení nejvyšší povolené rychlosti na dálnici D1 zjistili ve středu 24. března odpoledne u řidiče osobního vozidla policisté z dálničního oddělení ve Velkém Beranově. Řidič Audi se řítil rychlostí 195km/h.

Policisté prováděli ve středu v rámci běžného výkonu služby dohled nad bezpečností a plynulostí silničního provozu na dálnici D1. „Krátce po půl druhé odpoledne policejní hlídka zaregistrovala na 139. kilometru dálnice ve směru jízdy na Prahu rychle jedoucí osobní vozidlo Audi A6 s českou registrační značkou. Radarové zařízení umístěné ve služebním vozidle Škoda Superb naměřilo projíždějícímu řidiči rychlost 195 km/h v místě, kde je nejvyšší povolená rychlost stanovena na 130 km/h,“ popsala Dana Čírtková, mluvčí policistů.

Hlídka řidiče v Audi zastavila v prostoru na 137. kilometru ve směru na Prahu. Dvaačtyřicetiletý řidič předložil doklady potřebné k řízení a provozu vozidla. Policisté u řidiče také provedli dechovou zkoušku s negativním výsledkem. „Dopravní přestupek – překročení nejvyšší povolené rychlosti - policisté zadokumentovali. Tento přestupek nebylo možné vyřídit s přestupcem na místě a bude oznámen místně příslušnému správnímu orgánu do správního řízení. Ve správním řízení mu za tento přestupek hrozí pokuta až 10 tisíc korun a zákaz řízení na šest měsíců až jeden rok,“ dodává Čírtková.

Podle ní je jízda takovou rychlostí po dálnici D1 neuvěřitelným hazardem, a to zvláště v současném období, kdy se na dálnici D1 vracejí do některých úseků znovu stavební firmy z důvodu pokračující modernizace. „Řidič s vozidlem velice obtížně dokáže zareagovat na dopravní situaci, která může vzniknout před ním, kdy se může vytvořit kolona vozidel nebo může být na dálnici jiná překážka v podobě dopravní nehody nebo porouchaného vozidla. Tento řidič tak svojí jízdou ohrožoval nejen svoji bezpečnost, ale také bezpečnost ostatních účastníků silničního provozu,“ doplnila policejní mluvčí.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky D1, dálnice, rychlost, překročení, policie, kontrola, Audi, Dálnice D1, Velký Beranov, Praha, Audi A6, Škoda Superb

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidič v Audi si spletl D1 se závodní dráhou. Řítil se rychlostí 195km/h | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.