Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Pondělí na silnicích: 4 řidiči s pozitivním testem na amfetamin, jeden užití drogy přiznal

Policisté na Vysočině během včerejšího dne odhalili hned čtyři řidiče, kteří měli pozitivní testy na drogy. Jeden z nich policistům přiznal, že drogu před svou jízdou opravdu užil.

První hříšník byl kontrolován ve Žďáru nad Sázavou, a to na Žižkově ulici kolem 10:30. Jednalo se o osobní vozidlo Škoda, jehož řidičem byl pětatřicetiletý muž. Test na drogy byl pozitivní na amfetamin. S výzvou k podrobení se lékařskému vyšetření spojenému s odběrem biologického materiálu muž souhlasil. Policisté muž zakázali další jízdu a případ zadokumentovali jako přestupek na úseku dopravy,“ sdělila k případu Stanislava Rázlová, mluvčí policistů.

Další policejní kontrola proběhla také na Žďársku, a to kolem 15. hodiny. Pětadvacetiletého řidiče vozidla Toyota kontrolovali policisté kolem třetí hodiny odpoledne v katastru obce Nové Veselí. Test vykázal u pětadvacetiletého řidiče vozidla značky Toyota přítomnost amfetaminu. „Policisté muže vyzvali k podrobení se lékařskému vyšetření spojenému s odběrem biologického materiálu, což bezdůvodně odmítl. V další jízdě pokračovat nesměl a z přestupku na úseku dopravy se bude zodpovídat před příslušným správním orgánem,“ dodala Rázlová k další policejní kontrole.

Hříšník se během včerejška našel i na Třebíčsku. Řeč je o šestadvacetiletém řidiči Škody Felicia, kterého policie zastavila před 22. hodinou, když projížděl po Jemnické ulici.

Vyšetření bezdůvodně odmítl 

Policisté provedli kontrolu. Test na zjištění ovlivnění návykovou látkou byl u šestadvacetiletého řidiče pozitivní na amfetamin, dechová zkouška u něho byla negativní. Požití drog muž přiznal, lékařskému vyšetření se bezdůvodně odmítl podrobit,“ sdělila Jana Kroutilová, mluvčí policistů.

Policisté řidiči další jízdu zakázali a zadrželi mu řidičský průkaz. Také tento řidič je podezřelý ze spáchání přestupků na úseku dopravy.

Policejním kontrolám v pondělí 15. února neunikli ani řidiči na Havlíčkobrodsku. A bohužel i tady měl jeden řidič pozitivní test na drogy. Konkrétně šlo o řidiče osobního auta značky Škoda, který krátce před 9. hodinou projížděl v katastru obce Svatý Kříž. „Pětatřicetiletý řidič se na výzvu podrobil testu na drogy, jehož výsledek vykázal přítomnost amfetaminu. Policisté muže vyzvali k podrobení se lékařskému vyšetření spojenému s odběrem biologického materiálu, s čímž souhlasil. Dále policisté zjistili, že muž k jízdě užil vozidlo s neplatnou technickou kontrolou,“ popsala mluvčí Rázlová další pondělní kontrolu. V další jízdě již pokračovat nesměl. Mluvčí Rázlová dodává, že i tento muž je podezřelý ze spáchání přestupků na úseku dopravy.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky policie, kontrola, drogy, pozitivní, Vysočina, droga, doprava, lékařské vyšetření, Kraj Vysočina, Toyota, Žďár nad Sázavou, okres Žďár nad Sázavou, Nové Veselí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pondělí na silnicích: 4 řidiči s pozitivním testem na amfetamin, jeden užití drogy přiznal | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.