Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Požár v bytě na Fritzově ulici. Seniora zachránil soused, hořící lahev postavil do sněhu

, aktualizováno 7. ledna 2021, 13:06

Jihlavští hasiči vyjížděli dnes po půl jedenácté dopoledne k požáru v bytě na Fritzově ulici. Zraněný senior skončil v péči zdravotníků.

„Průzkumem na místě události bylo zjištěno, že senior, který si na propanbutanovém vařiči ohříval jídlo, špatně uzavřel kohout propanbutanové lahev u vařiče, a tím docházelo k neustálému hoření malého plamene, čehož si nevšimnul. Následně na plotýnku položil plastový tácek, který se vznítil a začal odkapávat na koberec, který začal hořet,“ popisuje průběh události Petra Musilová, mluvčí krajských hasičů.

Kouře, který vycházel z bytu, si všimnul soused. Zachoval se duchapřítomně, neváhal a z bytu vynesl propanbutanovou lahev s vařičem a umístil ji do sněhu v dostatečné vzdálenosti od domu. V bytě otevřel okna, aby docházelo k přirozenému odvětrávání.

„Zraněný senior skončil v péči zdravotníků, kteří jej po nezbytném ošetření na místě události převezli sanitním vozem k dalšímu ošetření do jihlavské nemocnice. Majetková škoda požárem nevznikla,“ dodala Petra Musilová. 

Petr Janáček, mluvčí krajské záchranné služby doplnil, že muž se nadýchal plynových zplodin. „Muže po nadýchání plynových zplodin převezli záchranáři ve stabilizovaném stavu na interní oddělení Nemocnice Jihlava."

Ohodnoť článek

Foto Dominik Svoboda

Štítky hasiči, požár, Fritzova, propan butan, láhev, Lékárenský komplex Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Požár v bytě na Fritzově ulici. Seniora zachránil soused, hořící lahev postavil do sněhu | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.