Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

V garáži odcizil motorovou pilu a pneumatiky, v prodejně pak dvě bedny s pečivem. Hrozí mu až osm let

Hodně draho může pachatele vyjít jeho noční řádění ze začátku prosince. Nejprve v Pacově vykradl garáž, poté si z prodejny v obci Lukavec odnesl dvě bedny pečiva. Ještě tentýž den byl třiadvacetiletý muž dopaden a obviněn ze zločinu krádeže.

Obě krádeže stihl muž za jedinou noc z úterý 8. prosince na středu. Tehdy ještě neznámý pachatel v Pacově násilím vnikl do vnitřních prostorů garáže, odkud odcizil mimo jiné motorovou pilu, kola na automobil, kanystry s benzínem a nářadí. Způsobená škoda se vyšplhala na částku kolem patnácti tisíc korun.

K druhému případu došlo v obci Lukavec. Zde pachatel poškodil uzamykání bedny na pečivo u místní prodejny, odkud odcizil dvě bedny s chlebem a rohlíky odcizil a způsobil tak škodu kolem jednoho tisíce korun.

Intenzivním prověřováním policisté zjistili, že oba případy spolu souvisí a zadrželi třiadvacetiletého muže z Českolipska, který byl z obou krádeží podezřelý. Na základě shromážděných důkazů kriminalisté zahájili trestní stíhání muže a byl obviněn ze spáchání zločinu krádeže, kterého se dopustil v období nouzového stavu. Za uvedenou trestnou činnost mu tak hrozí až osmiletý trest odnětí svobody.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík | Zdroj Policie ČR

Štítky pečivo, garáž, krádež, Pacov, okres Česká Lípa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V garáži odcizil motorovou pilu a pneumatiky, v prodejně pak dvě bedny s pečivem. Hrozí mu až osm let | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.