Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Neděle 29. září 2024  |  Svátek má Michal
Bez reklam

VIDEO: Žena v jihlavské Bille přišla o peníze v kabelce. Neznáte muže a ženu na videu?

Policisté v Jihlavě v současné době prověřují krádež kabelky v obchodním domě na Havlíčkově ulici. Přišla o ni jedna ze zákaznic. Policisté pátrají po totožnosti ženy a muže zachycené na kamerových záznamech. A pomoci může také veřejnost.

Ke krádeži došlo ve středu 25. listopadu v obchodním domě na ulici Havlíčkova.  „Před polednem nakupovala v prodejně zákaznice, která si odložila svoji kabelku do nákupního vozíku. Skutečnost, že se snažila mít vozík stále ve svém dosahu, nestačila, a o svoji kabelku během chvilkové nepozornosti přišla. To že kabelku nemá, okradená žena zjistila až u pokladen. Krádeží jí vznikla škoda za necelé tři tisíce korun,“ popsala Jana Kroutilová, mluvčí policistů.

Kabelka byla následně nalezena odložená v prostoru před prodejní plochou obchodního domu, chyběly v ní ale peníze. Věci si převzala zpět jejich majitelka.

Po přijetí oznámení o krádeži vyjeli na místo policisté. Provedli důkladné šetření za účelem zjištění maximálního množství informací důležitých pro objasnění případu a zajistili také kamerové záznamy. „Úkony trestního řízení jsou zahájeny pro podezření ze spáchání trestných činů krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Případ policisté dále prověřovali, shromažďovali a vyhodnocovali získané poznatky,“ dodala Kroutilová.

Na základě vyhodnocení záznamů z kamer policisté zjistili, že se v okolí okradené zákaznice pohybovala žena, jejíž totožnost by potřebovali zjistit. Žena měla na sobě oblečenou bundu modré barvy a tmavé kalhoty. Policisté pátrají také po muži, který by mohl poskytnout informace důležité pro prověřování. Muž měl na sobě tmavou bundu, maskáčové kalhoty a na zádech batoh. Policisté se proto obracejí s žádostí o spolupráci na veřejnost.   

„Žádáme občany, kteří ženu nebo muže na videozáznamech poznají nebo mají informaci o tom, kde se v současné době nacházejí či pohybují, aby se policistům přihlásili na tísňové lince 158. Policisté uvítají také jakékoli další informace, které by směřovaly k objasnění případu,“ vyzývá mluvčí policistů Kroutilová.

Ohodnoť článek

Foto Policie ČR

Štítky krádež, kabelka, pátrání, policie, video, Billa, obchodní dům, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Žena v jihlavské Bille přišla o peníze v kabelce. Neznáte muže a ženu na videu? | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.