Počasí dnes20 °C, zítra19 °C
Sobota 21. září 2024  |  Svátek má Matouš
Bez reklam

Sobotní tragédie u Náměště: Zemřel sedmnáctiletý spolujezdec, řidič měl v sobě alkohol i drogy

Během několika dní vyplavaly na povrch další okolnosti sobotní tragické nehody u Náměště nad Oslavou na Třebíčsku. V osobním autě zde svým zraněním podlehl sedmnáctiletý spolujezdec. Vozidlo řídil devatenáctiletý mladík, který později vykázal jedno promile alkoholu v dechu, pozitivně byl testován i na návykové látky. V tuto chvíli čelí obvinění z usmrcení z nedbalosti.

K tragické dopravní nehodě došlo v sobotu 12. prosince před půl sedmou ráno na silnici první třídy číslo 23 na úseku mezi Náměští nad Oslavou a obcí Vladislav. Při nájezdu do zatáčky vyjel řidič osobní vozidla mimo komunikaci, kde vjel na svodidla. Poté automobil přerazil a vyvrátil strom, do dalšího vzrostlého stromu narazil a poté bylo vozidlo odhozeno pod mez na travnatou plochu.

Nehoda si vyžádala život sedmnáctiletého spolujedoucího, který těžkým zraněním na místě podlehl. Devatenáctiletý řidič řídil vozidlo pod vlivem alkoholu a drog. Při dechovou zkoušce byla naměna hodnota jednoho promile alkoholu, pozitivní byl u něho také test návykovou látkou. U muže byl proveden odběr biologického materiálu k dalšímu odbornému zkoumání.

K tíži jde řidiči také špatný technický stav vozidla, se kterým jel. Na automobilu Mazda byly užity zimní pneumatiky s nedostatečnou hloubkou dezénu a vozidlo nemělo platnou technickou kontrolu. Rychlost jízdy nepřizpůsobil zejména svým schopnostem a dopravně-technickému stavu pozemní komunikace a stavu vozidla.

„Devatenáctiletý muž byl obviněn ze spáchání závažného trestného činu usmrcení z nedbalosti, přičemž při činu hrubě porušil ustanovení zákona o provozu na pozemních komunikacích,“ řekl Milan Špaček, vedoucí oddělení obecné kriminality. Kriminalisté zahájili trestní stíhání, na podaný návrh byl řidič vozidla, který při nehodě utrpěl lehká zranění, vzat do vazby a následně eskortován do věznice. „Za trestný čin usmrcení z nedbalosti lze uložit trest odnětí svobody na dva roky až osm let,“ dodal vedoucí třebíčských kriminalistů.

Tragickou nehodu kriminalisté dále vyšetřují. Podstatné budou mimo jiné také výsledky odborného zkoumání.

Tragicky skončila dnešní ranní nehoda u Náměště nad Oslavou. Osobní auto zde vyjelo mimo komunikaci a narazilo do stromu. Spolujezdec utrpěl vážná zranění, kterým na místě podlehl.

Hodnocení článku je 76 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR | Zdroj Policie ČR

Štítky nehoda, Náměšť nad Oslavou, úmrtí, alkohol, drogy, úraz, okres Třebíč, Milan Špaček, Mazda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jan Kubeš

Mladík,co se přecenil..arogance,,frajerství,nezkušenost,chlast a drogy-šílená kombinace.A výsledek-zničený životy,jejich,rodin. Ještě,že netrefili někoho jinýho,třeba v protisměru.Snad jen jediná jasná zpráva pro podobný jim blbečky. A trest???

Úterý, 15. prosince 2020, 23:45Odpovědět

Josef Fesoj

Ožralej, zfetovanej, s autem bez STK na bůhvíjakejch pneumatikách. 2-8 let za usmrcení člověka. Škoda, že nám (zatím) nevládnou piráti. To by pak všechno bylo jako polehčující okolnost. Omluva a tučný odškodnění za dobu strávenou ve vazbě.

Úterý, 15. prosince 2020, 20:25Odpovědět

Richard Novotny

ŠMEJD JEDEN..

Úterý, 15. prosince 2020, 17:13Odpovědět

Josef Volfík

Jako základ 2 miliony pozůstalým (dokud nezaplatí, anebo ho někdo nevykoupí), a sedět natvrdo. A základem 10 let. Pak do smrti jen koloběžku.

Úterý, 15. prosince 2020, 13:50Odpovědět

Radek Mrázek

A zkusme všichni hádat co se mu asi tak stane.............

Úterý, 15. prosince 2020, 12:46Odpovědět

Sobotní tragédie u Náměště: Zemřel sedmnáctiletý spolujezdec, řidič měl v sobě alkohol i drogy | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.