Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Nehoda autobusu převážejícího děti: Tři těžce zranění, policie hledá svědka v autě

, aktualizováno 4. prosince 2020, 17:18

Jak jsme vás již informovali, záchranné složky dnes po 14. hodině zaměstnala nehoda autobusu mezi obcemi Puklice a Příseka. Autobus převážel hlavně děti a jejich doprovod. Při události se těžce zranili tři lidé, lehce pak 26 cestujících.

Autobus jel po silnici ve směru jízdy od obce Puklice na Příseku. „Podle prvotního šetření na místě řidič autobusu z dosud nezjištěných příčin, zřejmě při vyhýbání se protijedoucím vozidlem, najel na krajnici, která se pod autobusem utrhla a autobus se převrátil částečně na bok do silničního příkopu. V autobuse cestovalo 25 dětí a tři dospělé osoby, které tvořily doprovod. Jednalo se o děti, které jely ze školy do místa svého bydliště,“ uvedla Dana Čírtková, mluvčí policistů.

Dodala, že tři lidé se těžce zranili a skončili v brněnské nemocnici. 

Zbývající převážení cestující jsou postupně ošetřeni na místě nehody a jejich zranění by měla mít lehčí charakter. Podle informací od záchranných složek jich je 26. 

Hledá se důležitý svědek 

Na místě pracovaly všechny složky IZS a policisté zajišťovali jejich bezpečný příjezd a odjezd zejména pro sanitky.

„Na místo nehody byl vyslán kompletní výjezd služby kriminální policie a vyšetřování územního odboru Jihlava a bude přizván soudní znalec z oboru silniční dopravy. Kriminalisté společně s dopravními policisty dokumentují místo nehody a ohledávají havarovaný autobus,“ doplnila mluvčí policistů.

V souvislosti s šetřením příčiny a okolností dopravní nehody se policisté obrací na řidiče osobního vozidla, který projížděl kolem 14. hodiny po silnici, kde se nehoda stala, a jel ve směru od obce Příseka na Puklice, aby kontaktoval z důvodu svědecké výpovědi linku 158. „Pokud má ve vozidle palubní kameru, tak aby policistům poskytl záznam z této kamery,“ dodala závěrem Čírtková.

Hodnocení článku je 76 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR, HZS Kraje Vysočina

Štítky nehoda, autobus, Příseka, Puklice, zranění, děti, svědek, kamera

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nehoda autobusu převážejícího děti: Tři těžce zranění, policie hledá svědka v autě | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.