Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Až do Německa se nedostali. Na dálnici byli zadrženi další dva migranti z Maroka bez dokladů

Další dva migranty zajistila ve čtvrtek odpoledne cizinecká policie Kraje Vysočina. Dva muži z Maroka byli nalezeni v příkopu na 165. kilometru dálnice směrem na Prahu. Žádnými platnými doklady se neprokázali.

Dva migranty pocházející z Maroka zajistili ve čtvrtek 26. listopadu kolem poledne policisté odboru cizinecké policie Krajského ředitelství policie Kraje Vysočina na dálnici D1. Jedná se již o druhý případ v tomto týdnu.

I tentokrát muži cestovali přes území České republiky v úkrytu podvozkové části návěsu zahraničního kamionu. Namířeno měli do Německa.

V době příjezdu policie však už seděli v travním porostu na 165. kilometru dálnice směr Praha. „Provedenou kontrolou bylo zjištěno, že oba cizinci, kteří uvedli, že jsou z Maroka, vstoupili na území České republiky bez cestovního dokladu a bez platného oprávnění k pobytu,“ uvedl Oldřich Chaloupka, vedoucí odboru cizinecké policie Krajského ředitelství policie Kraje Vysočina. 

Porušili též ochranné opatření Ministerstva zdravotnictví České republiky, protože nemají výjimku vztahující se k ochraně zdraví před zavlečením onemocnění COVID-19. I na tuto nemoc byly cizincům provedy testy, s negativním výsledkem.

Jeden z Maročanů je osobou mladistvou, což se potvrdilo speciálním vyšetřením v nemocnici. Ve spolupráci s odborem sociálně právní ochrany dětí a na základě vydaného předběžného opatření Okresního soudu v Jihlavě byl umístěn do Výchovného ústavu v Praze.

S druhým cizincem policisté zahájili správní řízení ve věci správního vyhoštění z přechodného pobytu na našem území a muž byl umístěn do Zařízení pro zajištěné cizince Vyšní Lhoty. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR | Zdroj Policie ČR

Štítky dálnice, D1, migranti, Maroko, Německo, Cizinecká policie, Praha, Kraj Vysočina, policie, Česko, Dálnice D1, Ministerstvo zdravotnictví České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Až do Německa se nedostali. Na dálnici byli zadrženi další dva migranti z Maroka bez dokladů | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.