Počasí dnes19 °C, zítra18 °C
Středa 1. května 2024  |  Svátek má Svátek práce
Bez reklam

Třicetiletý muž nedávno opustil vězení. Teď se znovu pustil do distribuce pervitinu

Zřejmě nenapravitelný je třicetiletý muž ze Žďárska, kterého minulý týden zadrželi policisté. Ukázalo se, že přibližně od června distribuoval na Třebíčsku pervitin. V drogové trestné činnosti není žádným nováčkem, nedávno totiž vyšel z vězení.

 Třicetiletého muže ze Žďárska zadrželi v pátek 16. října v ranních hodinách v Třebíči. Jeho další cesta směřovala na třebíčské oddělení policie, kde byl umístěn do policejní cely. V rámci prověřování případu zajistili kriminalisté krystalickou látku, kterou muž jednomu ze zájemců prodal.

Policejní komisař zahájil na základě shromážděných důkazů trestní stíhání zadrženého muže. „Muž byl obviněn ze spáchání zvlášť závažného zločinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy,“ řekl Milan Špaček, vedoucí oddělení obecné kriminality.

Jak se ukázalo, obviněný muž byl v minulosti za drogovou trestnou činnost opakovaně odsouzen, naposledy byl potrestán čtyřletým trestem odnětí svobody, který si odpykal letos v květnu, zkušební dobu má přitom uloženou až do roku 2023. „Trvalo ale jen pár dní od doby, kdy opustil brány věznice, a opět se začal dopouštět drogové trestné činnosti,“ sdělila Jana Kroutilová, mluvčí policistů.

Někdy za peníze, někdy zdarma

Třicetiletý muž je obviněn z toho, že přibližně od června distribuoval na Třebíčsku dalším lidem pervitin. Drogy muž poskytoval zejména v Třebíči a Jemnici. Za pervitin mu zájemci platili, někdy jim drogy poskytl zdarma.

Obviněný muž byl po provedení všech nezbytných úkonů ze zadržení propuštěn a je stíhán na svobodě. Případ kriminalisté dále vyšetřují. „Za drogovou trestnou činnost lze uložit trest odnětí svobody na dva roky až deset let,“ dodal vedoucí třebíčských kriminalistů.

V letošním roce odhalili třebíčští kriminalisté do konce září již 31 drogových trestných činů. „Jejich cílem jsou pachatelé, kteří drogy vyrábějí, distribuují či přechovávají,“ jmenuje Kroutilová.

Ohodnoť článek

Foto Jan Luxík

Štítky pervitin, dealer, droga, policie, metamfetamin, kriminalita, okres Žďár nad Sázavou, okres Třebíč, drogy, Třebíč, Milan Špaček

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Třicetiletý muž nedávno opustil vězení. Teď se znovu pustil do distribuce pervitinu | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.