Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Řidič náklaďáku, co uvízl mezi závorami, byl díky veřejnosti nalezen. Pracuje pro firmu z Bosny a Hercegoviny

K nepříjemnému incidentu, který mohl skončit velkým neštěstím, došlo v pondělí 12. října krátce po 11. hodině v Okříškách na Třebíčsku. Řidič nákladního auta nerespektoval signalizaci na železničním přejezdu a zůstal zaklíněný mezi již sklopenými závorami. Strojvůdce přijíždějícího vlaku byl nucen zatáhnout rychlobrzdu. Řidič vozidla poté využil zvednutí závor a z místa ujel. Hledala ho policie, o pomoc svědků požádala i veřejnost.

„Zveřejnili jsme fotografii vozidla a od veřejnosti jsme ještě tentýž den odpoledne získali důležitý poznatek, že nákladní vozidlo zřejmě mířilo do obce na Třebíčsku, kde nakládalo zboží. Tato informace se na základě dalšího šetření ukázala jako pravdivá,“ sdělila Dana Čírtková, mluvčí policistů.

Šetřením se podařilo zjistit, že nákladní soupravu provozuje zahraniční spediční firma z Bosny a Hercegoviny. „Kriminalisté nyní cestou mezinárodní policejní spolupráce požádali zahraniční kolegy o součinnost při ztotožnění řidiče jízdní soupravy, který se svým jednáním dopustil přečinu obecného ohrožení z nedbalosti. Kriminalisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání tohoto přečinu, za který v případě prokázání viny hrozí trest odnětí svobody v trvání až dvou let,“ doplnila mluvčí Čírtková.

Ve vlaku se v době nehody přepravovalo 22 cestujících, včetně průvodčího.

K nepříjemnému incidentu, který mohl skončit velkým neštěstím, došlo v pondělí 12. října krátce po 11. hodině v Okříškách na Třebíčsku. Policisté nyní hledají důležité svědky události. Zatím nezjištěný řidič nákladního vozidla s návěsem, který má...

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky nehoda, vlak, přejezd, závory, pátrání, policie, veřejnost, Bosna a Hercegovina, okres Třebíč, Okříšky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidič náklaďáku, co uvízl mezi závorami, byl díky veřejnosti nalezen. Pracuje pro firmu z Bosny a Hercegoviny | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.