Počasí dnes13 °C, zítra14 °C
Úterý 7. května 2024  |  Svátek má Stanislav
Bez reklam

Čelní střet BMW s Trabantem skončil dvěma těžkými zraněními. Jedno z aut začalo hořet

Vážná dopravní nehoda se stala v pátek 2. října kolem 17. hodiny na Pelhřimovsku. K události, při níž se vážně zranili dva lidé, byl přivolán také záchranářský vrtulník a humpolečtí hasiči.

Jednašedesátiletý řidič osobního automobilu BMW X5 projížděl po silnici II/523 ve směru od obce Krasoňov směrem na Humpolec. V pravotočivé zatáčce z dosud nezjištěných příčin přejel do protisměru, kde se čelně střetl s protijedoucím osobním automobilem Trabant 601.

„Osobní automobil Trabant 601 se nárazem přetočil napříč vozovkou, kdy následně do jeho levého boku narazil osobní automobil Ford Mondeo, který jel po silnici  II/523 za osobním automobilem Trabant. Osobní automobil Ford Mondeo odrazil osobní automobil Trabant 601 vpravo mimo vozovku, kde zadní částí narazil do stromu a okamžitě začal hořet,“ popsala policejní mluvčí Dana Čírtková.

Svědci dopravní nehody vyprostili zraněného řidiče a jeho spolujezdkyni  z hořícího vozidla. Při dopravní nehodě došlo k těžkým zraněním řidiče a jeho spolujezdkyně ve vozidle Trabant. Oba byli letecky transportováni do Nemocnice v Brně. Ke zranění jiných osob nedošlo.

„Policisté provedli na místě dechové zkoušky na alkohol u řidičů vozidel. Řidič Trabantu nebyl z důvodu poranění schopen provést dechovou zkoušku na alkohol, proto byl cestou operačního střediska v nemocnici zajištěn odběr krve. Při nehodě vznikla hmotná škoda ve výši 115 000 korun. Další okolnosti dopravní nehody jsou předmětem policejního šetření,“ doplnila mluvčí Čírtková.

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto ZZS Kraje Vysočina

Štítky nehoda, zranění, vrtulník, střet, Trabant, automobil, úraz, BMW, okres Pelhřimov, Trabant 601, dopravní nehoda, Ford Mondeo, BMW X5, Humpolec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Čelní střet BMW s Trabantem skončil dvěma těžkými zraněními. Jedno z aut začalo hořet | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.