Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Narkoman z Jihlavska vyráběl a prodával pervitin. Hrozí mu až 10 let za mřížemi

Dalšího dealera a zároveň výrobce pervitinu zadrželi v úterý 29. září kriminalisté v Třebíči. Muž prodával drogy na Třebíčsku a také na Jihlavsku. Čtyřiatřicetiletý dealer z Jihlavska je opakovaně soudně trestaný recidivista.

„Za dopadením čtyřiatřicetiletého muže z Jihlavska stojí výborné operativní šetření třebíčských kriminalistů. Muže důvodně podezřelého ze spáchání drogové trestné činnosti zadrželi policisté v úterý 29. září ve večerních hodinách v Třebíči, kde muž v současné době bydlel. Zadrženého muže odvezli na oddělení policie, kde byl umístěn do policejní cely. Kriminalisté provedli prohlídku garáže a přilehlé zahrady, zajistili předměty a chemikálie určené k výrobě drogy, kdy se jednalo o varnu pervitinu. Zajištěné věci budou podrobeny odbornému zkoumání,“ sdělila Jana Kroutilová, mluvčí policistů.

Na základě shromážděných důkazů zahájil policejní komisař trestní stíhání zadrženého muže. „Čtyřiatřicetiletý muž byl obviněn ze spáchání zvlášť závažného zločinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy,“ řekla Miluše Vostalová, zástupkyně vedoucího oddělení obecné kriminality.

Jak se ukázalo, obviněný muž je opakovaně soudně trestaný recidivista, soudně trestán byl v minulosti také za drogovou trestnou činnost. Odsouzen byl i k trestu odnětí svobody, který si odpykal vloni v létě. Netrvalo ale dlouho, co opustil brány věznice, a opět se začal dopouštět další trestné činnosti. Sám je uživatelem drog.

„Čtyřiatřicetiletý muž byl obviněn z toho, že vyráběl a poskytoval dalším lidem pervitin. Opatřil si předměty a chemikálie určené k výrobě drog a ty přechovával v garáži. Přibližně od loňského podzimu distribuoval dalším lidem pervitin. Drogu poskytoval zájemcům na různých místech v Třebíči, na Třešťsku a dalších místech,“ dodala Kroutilová.

Případ kriminalisté dále vyšetřují, muž je stíhán na svobodě. Za spáchaný trestný čin lze uložit trest odnětí svobody od dvou do deseti let.

Ohodnoť článek

Štítky dealer, pervitin, droga, policie, okres Jihlava, metamfetamin, Třebíč, kriminalita, okres Třebíč

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Narkoman z Jihlavska vyráběl a prodával pervitin. Hrozí mu až 10 let za mřížemi | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.