Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Mladý žhář z Batelova dnes před soudem. Má prokázanou pyromanii, stráví rok ve vězení

Uhrazení přibližně milionové škody a rok za mřížemi. S takovým rozsudkem dnes od jihlavského soudu odešel jednadvacetiletý muž, který má na svědomí čtyři požáry založené v Batelově na Jihlavsku. Rozsudek je nepravomocný, obě strany si nechaly lhůtu na odvolání, řekl soudce Vladimír Sova.

Muži, který podle žaloby zapálil na jaře letošního roku čtyři objekty, hrozil trest od půl roku do tří let. Soud se držel při nižší hranici. „Je poprvé před soudem. Podle znaleckého posudku má zjištěnou pyromanií, která ovlivňovala jeho chování, i k tomu bylo potřeba přihlédnout. Bylo potřeba přihlédnout k jeho částečnému doznání a také k tomu, že se v podstatně za tři týdny mění škody v trestním zákoníku," řekl Vladimír Sova.

Podle platné, ale zatím neúčinné novely se zvyšuje pro konkrétní kvalifikace výše škod. „To znamená, že jeho škodlivost se tím prakticky snižuje. Škoda, kterou způsobil, je přísněji posuzovaná dnes, než bude za tři týdny," vysvětlil Sova.

Jednadvacetiletý žhář se přiznal i ke čtvrtému požáru v Batelově. Už je ve vazební věznici

Policie obvinila jednadvacetiletého muže ze založení čtvrtého požáru v Batelově na Jihlavsku. Chata v zahrádkářské kolonii hořela v noci na pátek, škoda je podle odhadu 1,5 milionu korun. Stejný muž už byl obviněný ze tří dubnových požárů ve...

Muž se před soudem přiznal k tomu, že 4. dubna zapálil neobývaný dům a chatu. Odvolal ale své dřívější opakované přiznání k dalším dvěma požárům z 18. dubna a 8. května. Už po třetím požáru ho policie ze žhářství obvinila, po čtvrtém skončil ve vazbě. Při požárech se nikdo nezranil.

Foto Dominik Svoboda | Zdroj ČTK

Štítky soud, požár, Batelov, žhář, okres Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mladý žhář z Batelova dnes před soudem. Má prokázanou pyromanii, stráví rok ve vězení | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.