Počasí dnes9 °C, zítra10 °C
Sobota 5. října 2024  |  Svátek má Eliška
Bez reklam

Policisté se opět potýkali s opilými cyklisty. Hrozí jim až padesátitisícová pokuta

Policisté ve Velkém Meziříčí ve středu 19. srpna před 21. hodinou zastavili dva cyklisty. A jak později zjistili, oba byli pod vlivem alkoholu.

Oba muži byli zastaveni na ulici Vrchovecká.

„Cyklisté ve věku 26 a 28 let byli policejní hlídkou kontrolováni z důvodu nerespektování červeného světelného signálu na světelném signalizačním zařízení a dále neměli jízdní kolo vybaveno zadní svítilnou červené barvy. Dále byla součástí silniční kontroly také dechová zkouška, která byla u obou cyklistů pozitivní. Naměřená hodnota činila u osmadvacetiletého cyklisty 0,65 a u šestadvacetiletého cyklisty 0,50 promile alkoholu v dechu,“ sdělil Martin Hron, mluvčí policistů.

Oběma cyklistům byla na místě zakázána další jízda. Muži se nyní budou před příslušným správním orgánem zodpovídat z přestupků na úseku dopravy.

„Cyklisté si často neuvědomují, že jsou řidiči nemotorového vozidla, kteří nesmí řídit pod vlivem alkoholu a jiných omamných a psychotropních látek. Cyklistovi může být za tento přestupek uložena ve správním řízení pokuta až do výše 50 tisíc korun,“ varuje mluvčí Hron.  

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky cyklista, alkohol, promile, zákaz, Velké Meziříčí, Martin Hron

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policisté se opět potýkali s opilými cyklisty. Hrozí jim až padesátitisícová pokuta | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.