Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Předjížděl v nepřehledném úseku, způsobil havárii a jel dál. Po viníkovi policie pátrá

K naprosto zbytečné dopravní nehodě došlo minulý týden u Sudic na Třebíčsku. Řidič nákladního vozidla předjížděl jiný kamion, jeho manévr však dopadl neslavně. Předjížděné vozidlo skončilo v příkopě, protijedoucí osobák musel zastavit, aby nedošlo k čelnímu střetu. Po viníkovi nehody nyní pátrají policisté, obracejí se i na veřejnost.

Dopravní nehoda se stala 28. května kolem půl jedenácté dopoledne hodin na silnici I/23 v katastru obce Sudice na Třebíčsku. Dosud neznámý řidič s nákladním vozidlem bílé barvy se šedou plachtou projížděl po silnici ve směru jízdy od obce Kralice nad Oslavou k obci Rapotice.

Řidič tohoto vozidla předjížděl ve stejném směru jedoucí nákladní vozidlo Scania s návěsem, a to v místě, kde neměl dostatečný rozhled. Při tomto manévru ohrozil protijedoucí, dosud neznámé osobní vozidlo bílé barvy. Při zařazování se před předjížděnou soupravu tuto soupravu natlačil až na krajnici, ze které tahač Scania s návěsem sjel ze svahu na přilehlé pole, kde se převrátil na bok.

Policisté hledají případné svědky předmětné dopravní nehody především řidiče bílého osobního vozidla jedoucího v protisměru, který musel zastavit, aby nedošlo k čelnímu střetu jeho vozidla s nákladním vozidlem bílé barvy s návěsem se šedou plachtou, který měl na dopravní nehodě přímou účast.

Ke kontaktu vozidel při nehodě nedošlo. Neznámý řidič poté z místa dopravní nehody odjel, aniž by zastavil a splnil si svoji zákonnou povinnost.

Při dopravní nehodě nedošlo ke zranění osob a škoda ve výši 226 000 korun byla způsobena na nákladním vozidle s návěsem a na převáženém nákladu.

Policisté se obracejí na případné svědky nehody, kteří by mohli poskytnout informace vedoucí ke zjištění řidiče vozidla, které nehodu zavinilo, případně pokud by měli řidiči záznamy z palubních kamer svých vozidel, na nichž je zachycen nehodový děj, aby se obrátili na linku tísňového volání 158, případně přímo na dopravní inspektorát Třebíč -  tel. 974 277 251, případně na e-mail: tr.di@pcr.cz.

Ohodnoť článek

Foto Policie ČR | Zdroj Policie ČR

Štítky havárie, pátrání, Třebíčsko, dopravní nehoda, nákladní automobil, okres Třebíč, Sudice, Kralice nad Oslavou, Rapotice, Scania

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Předjížděl v nepřehledném úseku, způsobil havárii a jel dál. Po viníkovi policie pátrá | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.