Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Muž před jihlavským obchodním domem napadl chlapce. Udeřil ho sklenicí do hlavy

Minulý týden došlo v krajské Jihlavě k napadení nezletilého chlapce. Po úderu sklenicí skončil se zraněním v nemocnici. Útok má na svědomí dvaapadesátiletý muž, kterému hrozí až osm let ve vězení.

Po druhé hodině odpoledne se v prostoru parkoviště před obchodním domem v Jihlavě pohyboval mezi vozidly dvaapadesátiletý muž. „Choval se podezřele, čehož si všiml chlapec, který muže oslovil za účelem zjištění důvodu jeho jednání. Reakcí mu ale byla agresivita ze strany muže a následný fyzický útok. Zraněného chlapce převezla zdravotnická záchranná služba na ošetření do nemocnice. Na místo byli přivoláni také strážníci městské policie, kteří podezřelého muže v lokalitě zajistili. Následně ho převzali policisté a zadržený muž skončil v policejní cele. Prověřování závažného případu převzali jihlavští kriminalisté. Místo činu ohledali, zadokumentovali a zajistili stopy, dále provedli výslechy i šetření,“ popisuje Jana Kroutilová, mluvčí policistů.

Na základě shromážděných důkazů zahájil policejní komisař trestní stíhání zadrženého muže. „Dvaapadesátiletý muž z Jihlavska byl obviněn z trestného činu ublížení na zdraví spáchaného na dítěti mladším patnácti let, dále zločinu vydírání spáchaného se zbraní a přečinu výtržnictví,“ řekl Radomír Němec, vedoucí oddělení obecné kriminality s tím, že se jedná o muže, který byl v minulosti již opakovaně soudně trestán. Odsouzen byl i k nepodmíněnému trestu odnětí svobody.

Úderu se snažil vyhnout, ale marně 

Uvedený muž je nyní obviněný z toho, že vydíral a napadl nezletilého chlapce. „Poté, co ho hoch na ulici kontaktoval, muž zareagoval vulgárními nadávkami a hrozbou ublížením na zdraví za použití sklenice, kterou držel v ruce. Chlapec chtěl odejít, muž na něho ale zaútočil. Úderu do oblasti hlavy se hoch ještě snažil vyhnout, přesto byl zasažen. Muž poté z místa odešel a zraněného chlapce odvezla zdravotnická záchranná služba do nemocnice,“ popisuje dramatické chvíle Kroutilová.

Podle informací od policie zranění chlapce není vážné. „S ohledem na způsob a razanci útoku mohlo ale dojít k vážnějšímu zranění, ke kterému nedošlo jen shodou skutečností nezávislých na vůli obviněného muže, zejména díky úhybnému manévru napadeného chlapce,“ dodal Michal Olejníček, komisař oddělení obecné kriminality.

Případ kriminalisté dále vyšetřují. „Obviněnému muži hrozí trest odnětí svobody až na osm let,“ zakončil vedoucí jihlavských kriminalistů.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Drbna

Štítky napadení, útok, chlapec, policie, sklenice, nemocnice, úraz, Jihlava, okres Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž před jihlavským obchodním domem napadl chlapce. Udeřil ho sklenicí do hlavy | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.