Počasí dnes15 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Hasiče zaměstnal požár seníku na Jihlavsku. Škoda se přiblížila k šesti milionům korun

Druhý stupeň požárního poplachu byl vyhlášen kvůli požáru seníku v obci Zbinohy na Jihlavsku. Požár objektu byl hasičům nahlášený v pondělí 16. března po půl desáté večer. Na místo události vyjely jednotky profesionálních hasičů ze stanic Jihlava a Humpolec společně s jednotkami sborů dobrovolných hasičů z Větrného Jeníkova, Zbinoh, Opatova, Hojkova, Herálce a Štoků. Vyhlášen byl druhý stupeň požárního poplachu.

Hasiči na likvidaci požáru nasadili několik vodních proudů. Zřízena byla dvě čerpací stanoviště a voda na požářiště byla dopravována dálkově.

„Kromě samotného hašení hořícího seníku se hasiči zaměřili také na ochranu okolních budov, aby zamezili šíření požáru. Ještě před desátou hodinou večer se zasahujícím jednotkám podařilo dostat požár pod kontrolu. Následně začali hasiči slámu vyskladňovat. Práce na místě i nadále pokračují,“ sdělila k požáru Petra Musilová, mluvčí krajských hasičů. Doplnila, že při požáru ani samotném zásahu se nikdo nezranil.

„Majetková škoda vzniklá požárem byla předběžně vyčíslena na částku 5 840 000 korun. Příčina vzniku požáru zůstává nadále v šetření,“ dodala Musilová.

Ohodnoť článek

Foto HZS Kraje Vysočina

Štítky požár, seník, Zbirohy, hasiči, okres Jihlava, sbor dobrovolných hasičů, Jihlava, Humpolec, Opatov, Hojkov, Zbinohy, Větrný Jeníkov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hasiče zaměstnal požár seníku na Jihlavsku. Škoda se přiblížila k šesti milionům korun | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.