Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Lidí nakažených covidem přibývá. Nemocnice Třebíč zakázala návštěvy, v Havlíčkově Brodě jej rozšířili na internu

Krajem zřizovaná Nemocnice Třebíč dnes zakázala kvůli nárůstu počtu lidí s covidem-19 návštěvy. Nyní je v ní hospitalizovaných dvacet lidí s koronavirem, většinu na infekčním oddělení. Od pátku bude preventivně testovat lidi před plánovanými operacemi, řekla mluvčí nemocnice Jitka Mácová. Nemocnice v Havlíčkově Brodě dnes zakázala návštěvy interního oddělení, vyplývá to z informací na jejím webu.

„Je to z preventivních důvodů, protože se teď navýšil počet respiračních onemocnění, covid-19 také roste. Je to i na doporučení našeho primáře infekčního oddělení pana (Zbyška) Pospíšila," uvedla Jitka Mácová.

Před plánovanými operacemi se budou lidé preventivně testovat vždy v pondělí, ve středu a pátek počínaje 7. říjnem. Ostatní pacienty podle Mácové nemocnice testuje v případě respiračních obtíží.

Kraj vedle Nemocnice Třebíč zřizuje další čtyři nemocnice. Zákaz platí už od 26. září na oddělení následné péče a rehabilitace havlíčkobrodské nemocnice, která kvůli zhoršující se epidemické situaci zrušila i pondělní zábavné odpoledne pro hospitalizované seniory pořádané ve spolupráci s Oblastní charitou Havlíčkův Brod.

Krajské nemocnice podle jejich informací mají s covidem už přes 120 pacientů, čtyři z nich jsou na jednotce intenzivní péče, tři potřebují umělou plicní ventilaci.

Od začátku šíření koronaviru na jaře 2020 bylo na Vysočině s půl milionem obyvatel potvrzeno takřka 186 tisíc případů nákazy. V pondělí laboratoře nově potvrdily covid-19 u 238 lidí, což je srovnatelné s počtem potvrzeným před týdnem.

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Zdravotnický holding Královéhradeckého kraje, Facebook

Štítky zdraví, návštěvy, zákaz, nemocnice, covid, koronavirus, Třebíč, COVID-19, návštěva, Nemocnice Třebíč, Havlíčkův Brod, Nemocnice Havlíčkův Brod, Oblastní charita Havlíčkův Brod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lidí nakažených covidem přibývá. Nemocnice Třebíč zakázala návštěvy, v Havlíčkově Brodě jej rozšířili na internu | Koronavirus | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.