Počasí dnes15 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Nemocnice na Vysočině obnovují návštěvy zakázané v době pandemie. Každé zařízení má svá pravidla

Nemocnice zřizované Krajem Vysočina postupně obnovují návštěvy zakázané v době pandemie covidu-19. Od středy budou s podmínkami možné v Nemocnici Pelhřimov, od neděle je omezeně povolí i Nemocnice v Novém Městě na Moravě na Žďársku. Některá zdravotnická zařízení už k pacientům návštěvy pouští od konce února, havlíčkobrodská nemocnice zatím zůstane u způsobu, kdy jsou návštěvy možné jen po dohodě s lékaři, sdělili zástupci nemocnic.

Návštěva musí mít PCR test ne starší 72 hodin nebo antigenní test odebraný zdravotníkem ne starší 24 hodin nebo očkování (proti covidu-19) třetí dávkou, nebo druhou dávkou do 270 dní. Nebo musí doložit, že v době ne delší 180 dnů před dnem návštěvy prodělali covid-19. Nutný je samozřejmě respirátor FFP2, po celou dobu návštěvy ho musí mít nasazený, bez něho nebude návštěvník vpuštěný," řekla mluvčí novoměstské nemocnice Helena Zelená Křížová. Novoměstská nemocnice povoluje návštěvy u pacientů, kteří jsou hospitalizovaní alespoň pět dní. Návštěvy jsou v neděli a ve středu.

Obdobná pravidla platí i v jiných nemocnicích, někde netrvají na délce hospitalizace, konkrétní znění podmínek návštěv zveřejňují na svých webových stránkách. Návštěvními dny jsou v nemocnicích středa a neděle.

Na Vysočině s asi půl milionem obyvatel je v nemocnicích v posledních dnech okolo 130 hospitalizovaných, kteří měli pozitivní test na covid-19. Většina z nich má jen mírný průběh, nebo je bez příznaků. Péči jednotky intenzivní péče či umělou plicní ventilaci potřebuje deset lidí, před týdnem jich bylo 12.

Podle informací ministerstva zdravotnictví se v kraji nákaza potvrdila u takřka 165 tisíc lidí, za pondělí přibylo 652 potvrzených případů.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Denisa Albaniová

Štítky zdraví, návštěvy, nemocnice, koronavirus, Vysočina, návštěva, Kraj Vysočina, pandemie covidu-19, Nemocnice Pelhřimov, příspěvková organizace, COVID-19, okres Žďár nad Sázavou, Nové Město na Moravě

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nemocnice na Vysočině obnovují návštěvy zakázané v době pandemie. Každé zařízení má svá pravidla | Koronavirus | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.