Počasí dnes15 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Na jihlavských ZŠ dnes testy zachytily 45 pozitivních žáků. Nakažení jsou i dva pracovníci

Testování na covid-19 ve školách v Jihlavě dnes zachytilo 45 pozitivních žáků a dva zaměstnance, řekl mluvčí jihlavské radnice Radovan Daněk. V celém okrese Jihlava se dnes testovalo kvůli narůstajícímu počtu nových případů nákazy už na konci října. Testování se bude opakovat 15. listopadu. Nejvíce pozitivních výsledků, které ještě bude muset potvrdit přesnější PCR testování, bylo na ZŠ Kollárova, ZŠ Otokara Březiny a ZŠ Seifertova.

„Na ZŠ Kollárova máme ode dneška pět tříd v karanténě plus sedm spojených skupin anglického jazyka, kde byl pozitivní učitel, vzhledem k tomu, že očkované děti zůstávají ve třídách, je situace s výukou velmi složitá. Na ostatních školách je maximálně jedna třída v karanténě," uvedl Radovan Daněk.

ZŠ Kollárova má podle ředitele Tomáše Zemana asi 650 žáků. Dnes uzavřené třídy způsobilo pozitivní PCR testování některých žáků a učitelů o víkendu. Karanténa se týká asi 200 dětí. Při dnešním testování bylo ve škole pozitivně testovaných osm dětí, jejich výsledky ještě nejsou PCR metodou potvrzené. PCR metodou se musí testovat i jeden z učitelů, pokud budou výsledky pozitivní, zřejmě budou podle Zemana v karanténě další čtyři třídy. Doposud měla škola v karanténě současně nejvýš dvě třídy.

Jihlavská škola měla při dnešním testování jednu pozitivní žákyni. Bude se řešit případná karanténa

V základní škole Havlíčkova v Jihlavě měla při dnešním testování pozitivní test na koronavirus jediná žákyně. Testovalo se asi 330 dětí. Je to první pozitivní test v letošním školním roce, v září nikdo z testovaných pozitivní nebyl, řekl ředitel...

Jestli škola zavede distanční výuku, se podle Zemana rozhodne ve středu. Zatím školu zaměstnává administrativa - hlášení pozitivně testovaných a vytváření evidence, kolik děti do školy bude moci jít a kolik učitelů a asistentů se jim bude moci věnovat. „Kombinovanou výuku (prezenční a distanční) teď vidím velice špatně, to je takřka vyloučené. A u distanční, kde by to připadalo v úvahu, jsme zatím požádali rodiče, že si do středy bereme čas, jestli jsme to vůbec schopni rozjet," řekl Tomáš Zeman.

Dnes se testovalo v 31 okresech 

Jihlava má 5518 dětí v 11 základních školách. Na Jihlavsku je nyní v posledních sedmi dnech na 100 tisíc obyvatel 494 pozitivně testovaných. Nad hranicí 300 je i Žďársko, Havlíčkobrodsko a Třebíčsko. Pro dnešní testování byl rozhodující údaj z 30. října.

Na Jihlavsku je podle informací Kraje Vysočina 45 základních škol, které navštěvuje asi 10 300 žáků. Do 15 středních škol v okrese chodí asi 5800 žáků.

Ministerstvo zdravotnictví dřív určilo, že se testovat ve školách bude v okresech, které v sedmi dnech překročí hranici 300 nakažených na 100 tisíc obyvatel, dnes se testuje ve 31 okresech, v osmi je to už druhé kolo. I když hranice 300 pozitivně testovaných na 100 tisíc obyvatel padla už ve více než 60 okresech, ministerstvo už další testování nechystá, ve 23 okresech včetně Jihlavy se pouze 15. listopadu provede druhé kolo testů.

Hodnocení článku je 36 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky školy, , covid, koronavirus, testování, Jihlava, karanténa, Otokar Březina, okres Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na jihlavských ZŠ dnes testy zachytily 45 pozitivních žáků. Nakažení jsou i dva pracovníci | Koronavirus | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.