Počasí dnes19 °C, zítra19 °C
Pondělí 13. května 2024  |  Svátek má Servác
Bez reklam

PŘEHLED: Vysočina rozšíří počet míst, kde bude proti covidu-19 očkovat mobilní tým

Na Vysočině přibyde míst, kam s očkováním proti covidu-19 dojede mobilní tým. Zatím se očkovalo na pěti místech, od 10. září se postupně přidá dalších osm. Mobilní tým, který zajišťuje očkování bez předchozí registrace, už vakcínu podal asi 700 lidem. Nově přijede také do Jimramova, Svratky, Ledče nad Sázavou, Světlé nad Sázavou, Habrů, Golčova Jeníkova, Černovic a Kamenice nad Lipou.

„Vybrána byla opět místa u hranic kraje, kde to mají lidé do očkovacích center daleko. Jde o lokality s větší koncentrací menších obcí nebo s relativně nižší proočkovaností. Zkušební mobilní očkování nám potvrdilo, že díky jednodušší dostupnosti očkování máme ještě velkou šanci oslovit i váhající veřejnost,“ řekl hejtman Vysočiny Vítězslav Schrek (ODS a STO). Očkování zajišťuje mobilní tým společnosti Podané ruce.

Na Vysočině s půl milionem obyvatel bylo podle ministerstva zdravotnictví podáno přes 533 tisíc dávek vakcíny.

Na stanovištích mobilního týmu mohou lidé dostat vakcínu Johnson & Johnson (Janssen), která se podává jen v jedné dávce, nebo vakcínu od firmy Pfizer/BioNTech, která se podává ve dvou dávkách. „Vakcínou Pfizer/BioNTech může být očkována populace od 16 let, je však třeba počítat s tím, že se po 21 dnech musí návštěva mobilního týmu zopakovat z důvodu podání druhé dávky, a to opět na stejném místě ve stejný čas," uvedla mluvčí Kraje Vysočina Jitka Svatošová. Větší zájem je podle ní o jednodávkovou vakcínu, kterou mohou dostat lidé od 18 let.

Mobilní tým očkoval v Bystřici nad Pernštejnem, Náměšti nad Oslavou, Moravských Budějovicích, Jaroměřicích nad Rokytnou a Velké Bíteši. To těchto měst se bude postupně od 12. září vracet kvůli podání druhých dávek a očkování dalších zájemců jednodávkovou vakcínou.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Kraj Vysočina

Štítky koronavirus, správa, očkování, Vysočina, Kraj Vysočina, vakcína, Černovice, Kamenice nad Lipou, Golčův Jeníkov, Ledeč nad Sázavou, Svratka, Jimramov, Pfizer

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

PŘEHLED: Vysočina rozšíří počet míst, kde bude proti covidu-19 očkovat mobilní tým | Koronavirus | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.