Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

V posledním týdnu se v kraji covidem nakazilo 40 lidí, nikdo nezemřel. Hygienici pokračují v kontrolách

Na Vysočině se v posledních sedmi dnech covidem-19 nakazilo 40 lidí, žádný nakažený nezemřel. Prokázaných nových případů bylo o 45 méně než v předchozím týdnu. Vyplývá to z aktuálních údajů ministerstva zdravotnictví, které eviduje nemocné podle trvalého bydliště. Nemocných covidem-19 je teď na Vysočině 142 obyvatel, před týdnem jich bylo 247. Hejtman Vítězslav Schrek (ODS a STO) prozatím ukončil pravidelná jednání krajského krizového štábu.

V posledních sedmi dnech se na Vysočině potvrdilo osm případů nakažení koronavirem na každých 100 tisíc obyvatel. Největší nárůst zaznamenal při stejném přepočtu Jihočeský kraj se 17 případy.

Mezi okresy Vysočiny mělo v posledním týdnu nejvíc nových případů nemoci Havlíčkobrodsko, kde v přepočtu na 100 tisíc obyvatel přibylo skoro 13 nakažených.

Krizový štáb Vysočiny: Situace je klidná, v polovině července se spustí očkování mladých 12+

Tak jako každý čtvrtek v posledních několika měsících, i dnes se sešel Krizový štáb Kraje Vysočina, kde se řešila situace kolem koronavirové epidemie. Přinášíme ty nejdůležitější závěry.

Podle ředitele sekce ochrany a podpory veřejného zdraví krajské hygienické stanice Jiřího Kose se uvidí, jak se projeví rychlé uvolnění protiepidemických opatření a cestování o dovolených. „Pokud se něco bude dít, tak se dá očekávat eventuální problém třeba někdy koncem srpna. Pokud by to vypadalo takhle, tak je to pořád dobré," řekl Jiří Kos.

Hygienici pokračují v kontrolách nařízených protiepidemických opatření ve firmách, školách i v restauracích. Asi 30 procent kontrolovaných hostů v restauracích podle hygienika nemělo povědomí o tom, čím by se měli prokázat. „Řešíme to domluvami," řekl Kos.

Potvrzené nákazy na Vysočině
Havlíčkobrodsko 15 638
Jihlavsko  16 756
Pelhřimovsko 11 841
Třebíčsko 14 909
Žďársko 17 581
Celkem 76 725
Počet vyléčených potvrzených případů onemocnění: 75 382
Počet zemřelých potvrzených případů onemocnění: 1206

Zdroj: Krajská hygienická stanice Kraje Vysočina, 18.6.2021 18:15

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Zdravotnický holding Královéhradeckého kraje

Štítky koronavirus, covid, Vysočina, Kraj Vysočina, COVID-19, Vítězslav Schrek, ODS, Jiří Kos, nemoc, Krajská hygienická stanice, okres Havlíčkův Brod, Jihočeský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V posledním týdnu se v kraji covidem nakazilo 40 lidí, nikdo nezemřel. Hygienici pokračují v kontrolách | Koronavirus | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.