Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Krizový štáb Vysočiny: Cizinci se budou očkovat v Hruškových Dvorech, pozitivně testováno bylo 131 žáků

Také dnes, tak jako každý čtvrtek, na Vysočině zasedl krizový štáb, který řeší aktuální koronavirovou situaci v našem kraji. Kromě počtu nakažených se řešilo třeba i očkování, testování a také uvolnění opatření v rámci škol.

Informace Krajské hygienické stanice se sídlem v Jihlavě

Aktuální sedmidenní incidence je 69 pozitivních osob na 100 tisíc osob.

Očkování v Kraji Vysočina

Vakcíny chodí do Kraje Vysočina pravidelně v dávkách kolem 20 tisíc kusů týdně, centra hlásí dostatek volných míst pro očkování. Termíny jsou všemi velkými očkovacími centry v regionu pravidelně nabízeny v řádech jednotek dnů.

Očkování cizinců v Kraji Vysočina bude soustředěno do Velkého očkovacího centra Jihlava – Hruškové Dvory.

Očkovací centra čelí náporu žádostí o změnu termínu aplikace druhé dávky očkování, tyto požadavky zásadně narušují plánování očkování. Změna druhého termínu je možná pouze ve výjimečných případech a ze zvláště naléhavých, především zdravotních důvodů.

V kraji tento týden nezemřel žádný člověk nakažený covidem. Ve školách bylo zavřených 10 tříd

Na Vysočině se denní přírůstky lidí s covidem-19 pohybují od začátku tohoto týdne nejvýše v desítkách. Nikdo nakažený zatím nezemřel. V posledních 24 hodinách potvrdily testy covid-19 u 65 obyvatel kraje, nových případů této nemoci bylo o 52 méně...

Testování a volné termíny

Mírně klesá počet prováděných PCR testů, nejbližší termíny jsou k dispozici nejpozději do druhého dne. Větší zájem je dlouhodobě o antigenní testování, v současné době je denně prováděno v průměru 2,2 tisíce odběrů, i přesto jsou volné termíny k dispozici od jednoho do pěti dnů, podle vybraného místa.

Mobilní odběrový tým 

Od 31. května dojde k přerušení stálého provozu mobilního odběrového týmu Zdravotnické záchranné služby Kraje Vysočina. Nadále bude vyjíždět pouze k naléhavým případům v předem určených dnech. Současná vytíženost týmu je minimální. V případě zhoršení epidemiologické situace v regionu bude tým opět aktivován nebo bude aktivován zástupný tým.

Omezení na školách 

Od pondělí 24. května dojde k dalšímu uvolnění omezení na školách. Do lavic se vrátí všichni středoškoláci. Antigenní testování ve školách probíhá jednou týdně, tento týden proběhla distribuce testů na školy. Očekávají se ještě tři zavážky, které by měly vyřešit testování na školách do konce školního roku. Od 31. května je umožněno konání škol v přírodě dle pravidel určených Ministerstvem zdravotnictví ČR. Podle informací radního Kraje Vysočina pro oblast školství Jana Břížďaly bylo do dnešního dne potvrzeno 131 pozitivně antigenně testovaných ve školách.

Hodnocení článku je 36 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Denisa Albaniová

Štítky krizový štáb, Vysočina, zasedání, koronavirus, covid, Kraj Vysočina, očkování, očkovací centrum, Jihlava, Krajská hygienická stanice, Ministerstvo zdravotnictví České republiky, Zdravotnická záchranná služba Kraje Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Krizový štáb Vysočiny: Cizinci se budou očkovat v Hruškových Dvorech, pozitivně testováno bylo 131 žáků | Koronavirus | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.