Počasí dnes13 °C, zítra10 °C
Sobota 28. září 2024  |  Svátek má Václav
Bez reklam

Vysočina zrychlila očkování i díky otevření nových center. Dodávky pro praktiky nadále váznou

Vysočina podala 89 procent obdržených dávek vakcíny proti covidu-19. Očkování podle hejtmana Vysočiny Vítězslava Schreka (ODS a STO) zrychlilo po otevření velkokapacitních očkovacích center i díky zvýšeným dodávkám vakcín, které ale budou klesat.

„Tím, že jsme otevřeli velká očkovací centra, jsme významně zrychlili očkování. V tabulce krajů jsme se dostali na třetí místo v poměru proočkovanosti na počet obyvatel, vyočkovali jsme obrovské množství vakcín. K včerejšímu (pondělnímu) večeru byla dodávka necelých 60 tisíc vakcín a podaných bylo přes 52 tisíc vakcín," řekl Vítězslav Schrek.

Podle údajů ministerstva zdravotnictví bylo na Vysočině od 9. do 15. března podáno přes 14 tisíc vakcín, o týden dřív to bylo o 6 tisíc méně. Na Vysočině se v uplynulém týdnu otevřela velká očkovací centra v Jihlavě, Třebíči a Žďáru nad Sázavou. Asi měsíc už je v provozu očkovací centrum v pelhřimovském kulturním domě a očkují také polikliniky v Telči a Třešti.

Podle Schreka nadále váznou dodávky vakcín AstraZeneca pro praktické lékaře. „Co se týká dodávek Pfizeru, tam jsme v minulém týdnu dostali významně vysokou dodávku, což bylo osm plat, ale bohužel na následující tři týdny, to znamená na tento a ještě další dva, je zase dodávka snížená na pouze čtyři plata," řekl Schrek. Ohlášené snížení dodávek bude mít podle něho za důsledek snižování počtu podávání prvních dávek, aby bylo možné všechny lidi očkovat druhu dávkou po 21 dnech.

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky správa, koronavirus, covid, očkování, vakcína, Vysočina, Kraj Vysočina, Vítězslav Schrek, očkovací centrum, ODS, AstraZeneca, Pfizer, Jihlava, Třebíč, Žďár nad Sázavou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vysočina zrychlila očkování i díky otevření nových center. Dodávky pro praktiky nadále váznou | Koronavirus | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.