Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Plošně se už testuje i v jihlavském Boschi. Pět odběrných míst zvládne až 300 testů za hodinu

Na základě nařízení vlády začalo dneska odpoledne plošné testování zaměstnanců Bosch Diesel. Tři závody, které firma v krajském městě má, jsou vybaveny celkem pěti testovacími místy, každé z nich dokáže zpracovat až šedesát vzorků za hodinu.

Plošné testování zaměstnanců firmy Bosch Diesel na onemocnění covid-19 bylo v Jihlavě spuštěno dneska ve 14:30. Antigenní testování probíhá ve třech závodech na celkem na pěti místech. Kapacita každého takové testovacího místa je 50 - 60 testů a výsledků za hodinu. Testování zajišťuje společnost Medica Sever. 

Zaměstnanci byli o způsobu i průběhu testů zaměstnavatelem předem informováni. „Na testovací místo jsou zaměstnanci odesíláni lokálním koordinátorem dle stanovených rozpisů a to za dodržování všech platných nařízení,“ popsal v tiskové zprávě předseda odborové organizace Odbory - Bosch Ladislav Melichar

Právě on byl prvním testovaným. „Není to příjemné, ale není to nic strašného, takové malé zašťourání v nose,“ zhodnotil průběh Melichar, který se po několika minutách napětí dozvěděl výsledek – NEGATIVNÍ. „Jsem rád, že beze změny mohu zastupovat zaměstnance a to přímo v továrně,“ uvedl předseda odborů. 

Odebrání biologických vzorků provádí zdravotnický personál pod dohledem smluvního lékaře. Vzorky se odebírají šetrným stěrem z nosu. Výsledky jsou známy během 10 minut.

Hodnocení článku je 56 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Bosch Diesel

Štítky Bosch Diesel, testy, koronavirus, Robert Bosch GmbH, odbory, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Plošně se už testuje i v jihlavském Boschi. Pět odběrných míst zvládne až 300 testů za hodinu | Koronavirus | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.