Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Kraj převzal dalších 4680 dávek očkování. První vakcínu dostanou senioři v pátek

Vysočina dnes přijala dalších 4680 dávek očkovací látky proti covidu-19. Část dostanou lidé nad 80 let, kteří se registrovali v celostátní registru zpřístupněném 15. ledna. Je pro ně zatím vyčleněno 450 dávek. Vysočina, kde se očkuje v krajem zřizovaných nemocnicích či v sociálních zařízeních, k dnešnímu dni použila všech 5850 dávek, která měla dosud k dispozici, řekla mluvčí Kraje Vysočina Jitka Svatošová.

Očkování lidí starších 80 let je naplánované na pátek. Každá z pěti nemocnic bude mít k dispozici 90 dávek. Pokud budou dodávky vakcín větší, zřídí kraj očkovací centra v okresních městech, případně v obcích s rozšířenou působností.

K přerozdělení dávek vakcíny nedošlo tak, jak bylo slibováno, zlobí se hejtman Schrek. Na část zdravotníků se zatím nedostalo

Hejtman Kraje Vysočina Vítězslav Schrek si vyžádal materiály související s vakcínou proti onemocnění covid-19. Z nich vyplynulo, že ministerstvo zdravotnictví při přerozdělování vakcín do krajů nedodrželo původní příslib, že objem vakcín bude...

Provozní řády očkovacích center bude schvalovat krajská hygienická stanice, řekl Jiří Kos, ředitel sekce ochrany a podpory veřejného zdraví krajské hygienické stanice. Hygienici mají také pravomoc kontroly provozu center. Směrnici k jejich podobě podle Kose vydalo ministerstvo zdravotnictví. Důležitá je mimo jiné prostornost místa, aby šlo zamezit užšímu kontaktu lidí. „Tomu právě moc nevyhovují nemocnice, protože v nemocničních čekárnách jsou relativně stísněné prostory," řekl Jiří Kos. Města očkovací centra plánují například v kulturních domech.

Hejtman Vysočiny Vítězslav Schrek učinil prohlášení k očkování proti nemoci covid-19

Očkování proti onemocnění covid - 19. Téma, které v posledních dnech rezonuje nejen českou společností. K nastalé situaci se vyjadřuje také hejtman Kraje Vysočina Vítězslav Schrek (ODS). Jeho prohlášení občanům přinášíme v plném znění.

Mobilní týmy zdravotníků z nemocnic očkují také v domovech seniorů a dalších sociálních pobytových zařízeních. V Domově Jeřabina Pelhřimov s oddělením v Onšově dostalo očkování 120 lidí včetně personálu. Podle ředitele Petra Krčála zbývá očkovat klienty v chráněném bydlení, kteří podle vládního nařízení nepatří do první skupiny určené k očkování. Asi 50 lidí podle Krčála dostane první dávku očkování zřejmě za dva týdny, kdy zároveň první očkovaní dostanou dávku druhou.

Na Vysočině za posledních 24 hodin zaevidovali hygienici 356 nově potvrzených případů covidu-19. Od začátku pandemie už testy nemoc potvrdili u 44 646 lidí, 39 812 z nich se vyléčilo. S covidem-19 zemřelo v kraji 657 lidí.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky koronavirus, covid, očkování, vakcína, nemocnice, správa, Vysočina, Kraj Vysočina, COVID-19, Jiří Kos, Krajská hygienická stanice, Petr Krčál

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kraj převzal dalších 4680 dávek očkování. První vakcínu dostanou senioři v pátek | Koronavirus | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.