Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Vysočina chce očkovací centrum přinejmenším v Jihlavě. Pomáhat by mohli i soukromí lékaři

Kraj Vysočina chce očkovací centra pro očkování proti covidu-19 přinejmenším v krajské Jihlavě, možná i v dalších okresních městech. Pomáhat by tam měli soukromí lékaři. Hejtman Vítězslav Schrek (ODS) je s žádostí o pomoc osloví osobním dopisem. Novinářům to dnes řekli hejtman a jeho náměstek pro zdravotnictví Vladimír Novotný (ČSSD).

Očkovací centra budou podle Schreka potřeba, pokud se naplní předpoklad, že se za dva měsíce zvýší dodávka očkovacích látek. Současné množství zvládají aplikovat zdravotníci krajských nemocnic. Před týdnem dorazila na Vysočinu dodávka prvních 195 ampulí očkovací látky. Dnes přijímací centrum, kterým je Nemocnice Jihlava, přijalo dalších 390 ampulí. Další dodávku o stejném objemu čeká Vysočina 14. ledna. Následující týdny by mohlo podle Novotného v dodávkách být 585 ampulí.

Centra by podle Schreka měla vzniknout ve velký prostorách včetně tělocvičen. Plánuje schůzku ze zástupci měst, aby bylo možné vybrat nejvhodnější místa pro očkovací centra. Měla by být dobře dostupná, bezbariérová a s dostatkem parkovacích míst. Optimálně by v centru mělo současně fungovat osm až deset očkovacích týmů. Připravená mají být nejpozději v dubnu.

Ohodnoť článek

Foto | Zdroj ČTK

Štítky koronavirus, covid, zdraví, očkování, Vysočina, Kraj Vysočina, očkovací centrum, Jihlava, Vítězslav Schrek, Vladimír Novotný, ČSSD, ODS, Lékárenský komplex Jihlava, lékař

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vysočina chce očkovací centrum přinejmenším v Jihlavě. Pomáhat by mohli i soukromí lékaři | Koronavirus | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.