Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Na Vysočině přibylo odběrové místo na covid. Otevřeno má zatím pouze ve všední dny

Na Vysočině zahájilo činnost další místo na odběr vzorků pro testování na onemocnění covid-19. Soukromá společnost ho provozuje na in-line dráze za zimním stadionem v Jungmannově ulici. Testování zatím nabízí jen indikovaným lidem, tedy těm s žádankou od lékaře nebo s doporučením od hygieniků, uvedl v tiskové zprávě náměstek hejtmana pro zdravotnictví Vladimír Novotný (ČSSD).

Žďárské odběrové stanoviště bude zatím otevřené ve všedních dnech od 9:00 do 11:00. „Kapacita míst je prozatím přibližně 50 odběrů denně s tím, že se bude postupně navyšovat," uvedl Vladimír Novotný. Režim je stejný jako u ostatních odběrových míst na Vysočině. Po objednání odběru u praktického lékaře nebo po konzultaci s hygieniky musejí lidé počkat na potvrzující SMS o čase a místě odběru.

Na Vysočině teď funguje pět odběrových stanovišť při krajských nemocnicích a další dvě soukromá. Druhé stanoviště provozované soukromou společností je v Jihlavě. Vzorky pro testování odebírají také výjezdové služby zdravotnické záchranné služby a hasičského záchranného sboru. Informace pro lidi, kteří si testy platí sami, jsou na krajském webu.

V minulém týdnu místa při nemocnicích na Vysočině denně odebrala zhruba 1800 vzorků. Na volné termíny lidé čekali tři až pět dnů. Delší čekací lhůty byly na odběry zajišťované zdravotnickou záchrannou službou. Vyplývá to z tiskové zprávy zveřejněné po čtvrtečním zasedání krajského krizového štábu.

Potvrzené nákazy na Vysočině
Havlíčkobrodsko 3331
Jihlavsko 4434
Pelhřimovsko 3311
Třebíčsko 3961
Žďársko 4888
Celkem 19 925
Počet vyléčených potvrzených případů onemocnění: 10 534
Počet zemřelých potvrzených případů onemocnění: 245

Zdroj: Krajská hygienická stanice Kraje Vysočina, 9.11.2020 18:15

Hodnocení článku je 48 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Drbna

Štítky koronavirus, covid, správa, odběr, Vysočina, Kraj Vysočina, nemoc, Vladimír Novotný, ČSSD, Hasičský záchranný sbor, Krajská hygienická stanice, COVID-19, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Vysočině přibylo odběrové místo na covid. Otevřeno má zatím pouze ve všední dny | Koronavirus | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.