Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Další velmi vysoký denní přírůstek. Za úterý na Vysočině přibylo 411 nakažených covidem

Na Vysočině stoupl v posledních čtyřiadvaceti hodinách počet potvrzených případů nemoci covid-19 o 411, byl to jeden z nejvyšších denních přírůstků od začátku koronavirové epidemie. Počet úmrtí se v souvislosti s tímto onemocněním zvýšil o tři, uvedla na webu krajská hygienická stanice. Celkem už v našem kraji zemřelo 72 lidí nakažených novým koronavirem.

Na Vysočině je teď 4584 nemocných s covidem-19. Dalších 1272 lidí poslali hygienici od pondělního večera na testování.

V neděli stouply na Vysočině počty lidí s covidem-19 o 551, zemřeli tři nemocní. Pondělní nárůst představoval 291 nových případů této nemoci, zemřelo ale 13 nakažených lidí. Nákaza už se na Vysočině šíří komunitně, těžko se dohledává původce, řekl v pondělí Jiří Kos, ředitel sekce ochrany a podpory veřejného zdraví krajské hygienické stanice.

Nakažení přibývají i mezi zdravotníky a v sociálních službách. „Zatím to nedopadlo nějak fatálně nebo katastrofálně, nákaza se potvrdila, což jsme očekávali. Máme pět pozitivních klientů a v karanténě máme pořád deset pozitivních zaměstnanců," řekl Vítězslav Schrek, ředitel Domova pro seniory ve Velkém Meziříčí na Žďársku. O 100 obyvatel domova se stará 72 zaměstnanců. Další testování ředitel předpokládá ve druhé polovině tohoto týdne.

Na Vysočině se od začátku epidemie covidem-19 nakazilo 8072 lidí, vyléčilo se jich zatím 3416. Nejvíc, 2069 lidí, onemocnělo na Žďársku. Nejméně, shodně okolo 1200 případů nemoci, zatím hygienici zaznamenali na Havlíčkobrodsku a na Pelhřimovsku.

Potvrzené nákazy na Vysočině
Havlíčkobrodsko 1204
Jihlavsko 1887
Pelhřimovsko 1218
Třebíčsko 1694
Žďársko 2069
Celkem 8072
Počet vyléčených potvrzených případů onemocnění: 3416
Počet zemřelých potvrzených případů onemocnění: 72

Zdroj: Krajská hygienická stanice Kraje Vysočina, 20.10.2020 18:15

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky koronavirus, covid, Vysočina, Kraj Vysočina, COVID-19, nemoc, Krajská hygienická stanice, okres Žďár nad Sázavou, Jiří Kos, Vítězslav Schrek, okres Havlíčkův Brod, okres Pelhřimov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Další velmi vysoký denní přírůstek. Za úterý na Vysočině přibylo 411 nakažených covidem | Koronavirus | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.