Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Na Vysočině za pondělí přibylo 291 nakažených covidem, třináct lidí zemřelo

Na Vysočině přibylo za pondělí 291 potvrzených případů nemoci covid-19, počty stouply ve všech částech kraje. Zemřelo podle statistiky krajských hygieniků 13 nakažených lidí. Od začátku koronavirové epidemie tak počet zemřelých s covidem-19 na Vysočině stoupl na 69 osob.

V neděli stouply na Vysočině počty nemocných s covidem-19 o 551, zemřeli tři nakažení lidé. Na testování poslali hygienici od nedělního podvečera dalších 1062 osob.

„Nákaza už se na Vysočině šíří komunitně, těžko se dohledává původce," řekl Jiří Kos, ředitel sekce ochrany a podpory veřejného zdraví krajské hygienické stanice. Mezi zemřelými podle něj převažují lidé starší 70 let.

Kraj zvýší koncem týdne kapacitu zpracování vzorků na covid v laboratoři jihlavské nemocnice. Laboratoř by díky novému přístroji měla zvládnout testování 300 až 400 vzorků denně, zatímco teď jich zpracovává stovku a další odváží do smluvních laboratoří. Až sto vzorků na covid dokáže denně testovat také laboratoř v nemocnici Havlíčkův Brod, stejně jako laboratoř další krajské nemocnice v Novém Městě na Moravě. Vyplývá to z informací na webu kraje.

Od začátku epidemie se na Vysočině covidem-19 nakazilo 7661 lidí, vyléčilo se jich už 3248. V posledních čtyřiadvaceti hodinách počty uzdravených stouply o 122.

Potvrzené nákazy na Vysočině
Havlíčkobrodsko 1145
Jihlavsko 1761
Pelhřimovsko 1177
Třebíčsko 1644
Žďársko 1934
Celkem 7661
Počet vyléčených potvrzených případů onemocnění: 3248
Počet zemřelých potvrzených případů onemocnění: 69

Zdroj: Krajská hygienická stanice Kraje Vysočina, 19.10.2020 18:15

Autoři | Foto Petr Roubíček

Štítky koronavirus, covid, Vysočna, Kraj Vysočina, COVID-19, nemoc, laboratoř, Krajská hygienická stanice, Jiří Kos, Lékárenský komplex Jihlava, Nemocnice Havlíčkův Brod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Vysočině za pondělí přibylo 291 nakažených covidem, třináct lidí zemřelo | Koronavirus | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.