Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Úterý 8. října 2024  |  Svátek má Věra
Bez reklam

V kraji stoupl denní přírůstek lidí s covidem znovu nad 100. Zavřela se část školky v Třešti

Na Vysočině přibylo za posledních čtyřiadvacet hodin 118 potvrzených případů onemocnění covid-19, dva dny předtím se denní přírůstky držely pod stovkou. Vyplývá to z údajů krajské hygienické stanice zveřejněných k dnešním 18:15. Celkem je teď na Vysočině 1596 lidí nemocných covidem-19.

Od pondělí platí v ČR kvůli koronavirové epidemii opět nouzový stav. Hygienici na Vysočině nařídili uzavřít kromě středních škol také základní umělecké školy, střediska volného času či vysokou školu v Jihlavě. „Pokud ta opatření zaberou, byl bych rád, kdyby denní výskyt nemocných tady na Vysočině nepřekračoval stovku," řekl Jiří Kos, ředitel sekce ochrany a podpory veřejného zdraví krajské hygienické stanice.

Zatím nejvyšší denní přírůstek nemocných byl na Vysočině v pátek 2. října, když hygienici zaevidovali 168 nových případů covidu-19. Pod stovku od té doby klesly počty nově potvrzených nemocných jen v neděli a v pondělí.

Na doporučení hygieniků je ode dneška do konce příštího týdne zavřená část mateřské školy v Třešti na Jihlavsku, kde se covid-19 prokázal u některých zaměstnanců. Podle radnice do šesti tříd této školky v Luční ulici chodí okolo 150 dětí. Zbylé dvě třídy školky jsou na jiných místech v Třešti a fungují.

Od začátku koronavirové epidemie se na Vysočině nakazilo 3385 lidí, vyléčených evidují hygienici 1761. V kraji zemřelo 28 lidí s koronavirem, počet úmrtí se naposled zvýšil v minulém týdnu.

Potvrzené nákazy na Vysočině
Havlíčkobrodsko 595
Jihlavsko 757
Pelhřimovsko 588
Třebíčsko 723
Žďársko 722
Celkem 3385
Počet vyléčených potvrzených případů onemocnění: 1761
Počet zemřelých potvrzených případů onemocnění: 29

Zdroj: Krajská hygienická stanice Kraje Vysočina, 6.10.2020 18:15

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky koronavirus, COVID-19, Vysočina, Kraj Vysočina, Třešť, Krajská hygienická stanice, nemoc, Jiří Kos, Česko, Jihlava, okres Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V kraji stoupl denní přírůstek lidí s covidem znovu nad 100. Zavřela se část školky v Třešti | Koronavirus | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.