Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Na Vysočině budou uzavřené vysoké i základní umělecké školy. Knihovny zůstanou otevřené

Krajská hygienická stanice (KHS) Kraje Vysočina nařídila uzavřít od pondělí vedle středních škol také základní umělecké školy, střediska volného času či Vysokou školu polytechnickou Jihlava, která je jedinou vysokou školou v kraji. Vyplývá to z údajů na webu krajské hygienické stanice. Důvodem je zhoršená epidemická situace v kraji. Nařízení zůstane v platnosti minimálně do půlnoci 18. října.

„Pokud však bude pokračovat současný trend vývoje epidemiologické situace, předpokládá KHS kraje Vysočina trvání výše uvedených opatření do 31. října 2020," uvedli hygienici. Za poslední týden se na Vysočině koronavirem nakazilo 876 lidí. Od začátku pandemie onemocnělo covidem-19 2604 lidí.

Studenti vysoké školy se nebudou moci od pondělí účastnit výuky, budou ale moci do studoven či knihovny, na konzultace a omezeně i ke zkouškám, na praxe či do laboratoří.

O uzavření středních škol, které na Vysočině navštěvuje přes 21 tisíc žáků, už dnes informoval hejtman Jiří Běhounek (za ČSSD). Hygienické nařízení umožňuje pouze praktickou výuku. Děti nebudou moci ani do základních uměleckých škol, do jazykových škol nebo do středisek volného času. 

Autoři | Foto VŠPJ

Štítky koronavirus, covid-19, vzdělání, školy, Vysočina, Kraj Vysočina, Krajská hygienická stanice, základní umělecká škola, Vysoká škola polytechnická Jihlava, Jiří Běhounek, ČSSD

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Vysočině budou uzavřené vysoké i základní umělecké školy. Knihovny zůstanou otevřené | Koronavirus | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.