Počasí dnes22 °C, zítra19 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Na Vysočině přibylo 20 nových případů covid-19. Nakažené hlásí i dukovanská elektrárna

Na Vysočině během včerejšího dne přibylo 20 lidí s potvrzenou koronavirnovou nákazou. Od začátku pandemie už v kraji onemocnělo 741 lidí, z nemoci se nyní v kraji léčí 224 lidí. Vyplývá to z informací na webu krajské hygienické stanice. Mezi nemocnými jsou i pracovníci z jaderné elektrárny v Dukovanech včetně jednoho pracovníka společnosti ČEZ.

„Jeden zaměstnanec z jaderné elektrárny má potvrzený koronavirus, ale nejedná se o žádného zaměstnance, jako jsou operátoři nebo zaměstnanci kritické činnosti," řekl mluvčí elektrárny Jiří Bezděk. Kolegové nakaženého jsou podle něho nyní v karanténě. Jak informoval Český rozhlas, koronavirus se o víkendu potvrdil i u čtyř dalších lidí pracujících v elektrárně. Podle Bezděka jsou to pracovníci dodavatelů, kteří v elektrárně působí.

V elektrárně nyní platí zvýšená hygienická opatření. U vstupu se lidem měří teplota. Už dřív bylo nařízeno nošení roušek ve vnitřních prostorech, kde nebyly možné dvoumetrové rozestupy, a doporučeno používat je i venku. „Díky těmto opatřením se nám od počátku krize daří naplňovat naše poslání, a to bezpečně a spolehlivě dodávat elektrickou energii, takže provozu elektrárny by se to nemělo nějak dotknout," řekl Bezděk.

Na Vysočině začal počet nemocných výrazněji stoupat v srpnu. K 2. srpnu byl počet nakažených od začátku pandemie 400. S nemocí covid-19 zemřelo v kraji od začátku pandemie 15 lidí.

Potvrzené nákazy na Vysočině
Havlíčkobrodsko 198
Jihlavsko 224
Pelhřimovsko 58
Třebíčsko 131
Žďársko 130
Celkem 741
Počet vyléčených potvrzených případů onemocnění: 502
Počet zemřelých potvrzených případů onemocnění: 15

Zdroj: Krajská hygienická stanice Kraje Vysočina, 1.9.2020 18:15

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky koronavirus, COVID-19, Vysočina, Kraj Vysočina, elektrárna, nemoc, Krajská hygienická stanice, Jiří Bezděk, ČEZ, Dukovany, Český rozhlas

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Vysočině přibylo 20 nových případů covid-19. Nakažené hlásí i dukovanská elektrárna | Koronavirus | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.