Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Opatření se uvolňují. Od soboty nejsou roušky povinné v jihlavské MHD a obchodech

Hygienici na Vysočině zrušili k 8. srpnu opatření zavádějící na Jihlavsku povinnost nosit roušky i v obchodech nebo v městské hromadné dopravě v Jihlavě. Vyplývá to z informací na webu krajské hygienické stanice. Mimořádné opatření platilo kvůli vyššímu počtu nemocných s covidem-19 v okrese Jihlava od 14. července.

Nadále na Vysočině platí, že jsou roušky povinné ve všech zdravotnických zařízeních včetně lékáren i v zařízeních sociálních služeb včetně dětských domovů. Podle ředitelky protiepidemického odboru krajské hygienické stanice Aleny Dvořákové je za odvoláním opatření lepší epidemiologická situace posledních dní, kdy přibyl jen malý počet nově nakažených. Původně se podle ní počítalo, že opatření bude zmírněné až po vyhodnocení víkendové situace.

Na Jihlavsku se podle hygieniků od začátku koronavirové pandemie nakazilo 150 lidí. V celém kraji onemocnělo 423 lidí. Jedenáct lidí s pozitivními testy na covid-19 zemřelo. Nyní se z nemoci v kraji léčí 141 lidí.

Foto Jan Luxík | Zdroj ČTK

Štítky ČR, koronavirus, Jihlavsko, rouška, Jihlava, Krajská hygienická stanice, Kraj Vysočina, okres Jihlava, Alena Dvořáková, obchod, městská hromadná doprava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opatření se uvolňují. Od soboty nejsou roušky povinné v jihlavské MHD a obchodech | Koronavirus | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.