Počasí dnes16 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Na Vysočině zemřel další člověk s covidem, včera v kraji přibylo 13 nemocných

Na Vysočině dnes přibylo 13 potvrzených případů nemoci covid-19, nejvíc na Havlíčkobrodsku. Zemřel také další klient jihlavského Alzheimercentra. V tomto zařízení už onemocnělo 60 lidí včetně personálu.

V Havlíčkově Brodě za posledních 24 hodin přibylo sedm nemocných, čtyři z nich jsou z jedné rodiny. „Na Havlíčkobrodsku nemocných přibývá nejvíc, v Jihlavě byl dnes jen jeden nový případ," řekl Jiří Kos, ředitel sekce ochrany a podpory veřejného zdraví krajské hygienické stanice v Jihlavě. O jednoho člověka nakaženého covidem více má také Pelhřimovsko a čtyři lidé onemocněli v okrese Žďár nad Sázavou.

Od začátku pandemie hygienici na Vysočině potvrdili 420 nemocných. Nejvíc lidí se nakazilo na Jihlavsku. Nejvyšší nárůst souvisí s rozšířením nemoci v jihlavském Alzheimercentru, kde je kromě klientů nemocných i 19 zaměstnanců a s chodem pomáhá armáda. Nejmenší výskyt nemoci je na Pelhřimovsku, kde se ale situace v posledních týdnech také změnila zejména kvůli rozšíření nákazy v Pacově. Podle informací na webu města se tam k dnešnímu dni léčí 22 lidí, celkově na Pelhřimovsku onemocnělo 31 lidí.

Jedenáct lidí pozitivně testovaných na koronavirus na Vysočině od začátku pandemie zemřelo. V současnosti se léčí 146 lidí.

Na Vysočině musejí mít lidé od 29. července zakrytá ústa a nos ve zdravotnických zařízeních a v zařízeních sociálních služeb. Na Jihlavsku jsou v platnosti přísnější nařízení od 14. července. Roušky tam jsou povinné i v obchodech a MHD.

Potvrzené nákazy na Vysočině
Havlíčkobrodsko 126
Jihlavsko 149
Pelhřimovsko 31
Třebíčsko 47
Žďársko 67
Celkem 420
Počet vyléčených potvrzených případů onemocnění: 263
Počet zemřelých potvrzených případů onemocnění: 11

Zdroj: Krajská hygienická stanice Kraje Vysočina, 5.8.2020 18:15

Foto pixabay.com | Zdroj ČTK

Štítky ČR, koronavirus, Vysočina, Kraj Vysočina, COVID-19, nemoc, Havlíčkův Brod, okres Havlíčkův Brod, okres Pelhřimov, Krajská hygienická stanice, okres Jihlava, Jihlava, Jiří Kos

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Vysočině zemřel další člověk s covidem, včera v kraji přibylo 13 nemocných | Koronavirus | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.