Počasí dnes6 °C, zítra8 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Covid-19 na Vysočině: Za týden se nakazilo 108 lidí. Jihlavská nemocnice léčí 4 pacienty

Od začátku koronavirové pandemie se nakazilo 399 lidí z Vysočiny. Za poslední týden přibylo 108 nemocných, zatímco o týden dřív počet stoupl o 54. Vyplývá to z údajů ministerstva zdravotnictví, které eviduje nemocné podle trvalého bydliště.

První případ nemoci covid-19 na Vysočině eviduje ministerstvo zdravotnictví k 10. březnu. Do konce března pak onemocnělo dalších 109 lidí z Vysočiny, nyní byl obdobný nárůst za sedm dní.

Čísla výrazně zvýšila nemocnost v jihlavském Alzheimercentru, se zajištěním jeho chodu od pátku vypomáhají vojáci. Nákaza se potvrdila u 40 klientů a 17 zaměstnanců. Čtyři klienti v souvislosti s covidem-19 od té doby zemřeli, podle hygieniků měli i jiné nemoci. V okrese Jihlava za posledních sedm dní onemocnělo 21 lidí na 100 tisíc  obyvatel. V sousedním okrese Pelhřimov, který patřil dlouho mezi nejméně zasažené okresy, vzrostla za týden relativní nemocnost na 27 lidí na 100 tisíc obyvatel.

V úhrnných číslech za celou dobu trvání koronavirové pandemie má Vysočina relativní nemocnost třetí nejnižší v zemi za Jihočeským a Královéhradeckým krajem. Na 100 tisíc nemocných připadá 78,26 případu. Podle krajské hygienické stanice je nyní na Vysočině nemocných 147 lidí.

Roušky v nemocnici, na Jihlavsku nadále i v MHD

Od středy platí na Vysočině mimořádné opatření hygieniků. Lidé musejí mít zakrytá ústa a nos ve zdravotnických zařízeních a v zařízeních sociálních služeb. Na Jihlavsku už jsou v platnosti přísnější nařízení od 14. července. Lidé tam musejí mít roušky například i v obchodech a vozech MHD.

Pro úpravy hygienických opatření zatím není důvod, zní z jihlavské radnice. Roušky budou v okrese povinné i nadále

V okrese Jihlava už několik dní platí mimořádná opatření, ta musí lidé dodržovat téměř od samého začátku prázdnin. Vše začalo nákazou onemocněním covid-19 ve Větrném Jeníkově, poté se další nakažení začali objevovat i v samotném krajském městě.

Některé krajské nemocnice mají omezené nebo úplně zakázané návštěvy. Zákaz platí v nemocnici v Havlíčkově Brodě, která se nyní stará o dva pacienty pozitivní na koronavirus, a v nemocnici v Jihlavě, která má čtyři pacienty s covidem-19. Tři z nich jsou z jihlavského Alzheimercentra. ČTK to řekla mluvčí jihlavské nemocnice Monika Zachrlová.

Od začátku šíření viru bylo v republice zaznamenáno 16.342 případů, vyléčilo se zatím 11.482 lidí. S koronavirem v ČR zemřelo 379 osob.

Potvrzené nákazy na Vysočině
Havlíčkobrodsko 118
Jihlavsko 144
Pelhřimovsko 30
Třebíčsko 45
Žďársko 62
Celkem 399
Počet vyléčených potvrzených případů onemocnění: 233
Počet zemřelých potvrzených případů onemocnění: 9

Zdroj: Krajská hygienická stanice Kraje Vysočina, 1.8.2020 18:15

Autoři | Foto Nemocnice Jihlava

Štítky koronavirus, COVID-19, Vysočina, Kraj Vysočina, Lékárenský komplex Jihlava, pacient, Ministerstvo zdravotnictví České republiky, nemoc, okres Jihlava, Krajská hygienická stanice, Nemocnice Havlíčkův Brod, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dušan Kru

Dušan Kru. A kolik se nakazilo lidí jinými nemocemi, tuberou ,rakovinou,černým kašlem atd.to se neřeší, přitom se na tyto nemoce umírá více. Celý Covid-19 je jen velký podvod. Ptám se, viděl někdo, ty tisíce mrtvých v zahraničí?Dnes, 09:35

Neděle, 2. srpna 2020, 09:36Odpovědět

Covid-19 na Vysočině: Za týden se nakazilo 108 lidí. Jihlavská nemocnice léčí 4 pacienty | Koronavirus | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.