Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Jihlavské Azheimercentrum hlásí další případ koronaviru. Nakažených je celkem 57 lidí

V jihlavském Alzheimercentru přibyl další případ koronaviru. Nyní je nemocných 40 klientů zařízení a 17 zaměstnanců, řekla mediální zástupkyně Alzheimercentra Martina Svobodová. Během víkendu se počet nakažených koronavirem zvýšil z pátečních 46 na současných 57. Alzheimercentrum kvůli současné situaci stále shání brigádníky, kteří by pomohli s péčí o klienty.

„Doufáme, že se už počet případů nebude navyšovat," uvedla Martina Svobodová. Dodala, že už od soboty se hlásí zájemci, kteří by chtěli nastoupit brigádu v Alzheimercentrum. „Ale pořád bychom potřebovali ještě další. Situaci sice stále zvládáme se současným personálem, ale je to dost vyčerpávající," řekla Svobodová.

Dodala, že brigádníci se mohou ozvat na telefonní číslo 774 774 088. Svobodová uvedla, že první nákaza covidem-19 se prokázala v týdnu během hospitalizace jedné klientky.

Od začátku pandemie do dneška bylo podle krajských hygieniků potvrzeno na Vysočině 333 onemocnění covidem-19. Jen za sobotu v regionu stoupl počet nakažených o 38, ale velkou část tvoří právě lidé z Alzheimercentra. Od začátku pandemie se na Vysočině vyléčilo zatím 194 pacientů, čtyři lidé nakažení koronavirem zemřeli. Hygienici v regionu poslali na testy za čtyři měsíce 14 070 lidí.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky koronavirus, sociální, nákaza, Alzheimercentrum, COVID-19, Kraj Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihlavské Azheimercentrum hlásí další případ koronaviru. Nakažených je celkem 57 lidí | Koronavirus | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.