Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Na Vysočině přibylo za týden 54 nemocných s covidem, Alzheimercentrum v Jihlavě čekají mimořádná opatření

Od začátku kornavirové pandemie se nakazilo 291 lidí z Vysočiny. Za poslední týden přibylo 54 nemocných, zatímco o týden dřív počet stoupl o 16. Vyplývá to z údajů ministerstva zdravotnictví, které eviduje nemocné podle trvalého bydliště. Podle krajských hygieniků onemocnělo v poslední době několik pracovníků jihlavské firmy Bosch Diesel, nákaza se dostala i do Alzheimercentra v Jihlavě.

Do středy se v Alzheimercentru potvrdil covid-19 u pěti klientů a čtyř zaměstnanců. Nákaza se tam od té doby prokázala u několika dalších lidí. Výsledky plošných testů v centru by měly být dnes odpoledne. „Předpokládá se mimořádné opatření pro celé to zařízení," řekl dnes bez dalších podrobností Jiří Kos, ředitel sekce ochrany a podpory veřejného zdraví krajské hygienické stanice v Jihlavě. Krajští hygienici evidovali na Vysočině do čtvrtečního večera 84 nemocných s covidem-19.

Na Jihlavsku platí od 14. července povinnost nošení roušek a zvýšené dezinfekce především ve vnitřních veřejných prostorách, v MHD a ve zdravotnických zařízeních. Od čtvrtka chodí lidé v rouškách i na krajský úřad. Od poloviny týdne nesmí návštěvy do lůžkových částí havlíčkobrodské nemocnice. Zákaz návštěv na Vysočině platí také v Nemocnici Jihlava nebo v některých sociálních pobytových zařízeních.

V přepočtu na 100.000 obyvatel je nemocnost na Vysočině s hodnotou 57 lidí zatím třetí nejnižší v Česku. Menší nemocnost je v Jihočeském kraji a v Královéhradeckém kraji. Nejvyšší je v Moravskoslezském kraji, kde na 100.000 lidí připadá 355 nemocných s covidem-19.

Od začátku šíření viru bylo v republice zaznamenáno 14.800 případů, vyléčilo se zatím 9328 lidí. S koronavirem v ČR zemřelo 365 osob.

Potvrzené nákazy na Vysočině
Havlíčkobrodsko 106
Jihlavsko 76
Pelhřimovsko 5
Třebíčsko 42
Žďársko 52
Celkem: 281
Počet vyléčených potvrzených případů onemocnění: 193
Počet zemřelých potvrzených případů onemocnění: 4

Zdroj: Krajská hygienická stanice Kraje Vysočina, 24.7.2020 9:15

Foto pixabay.com | Zdroj ČTK

Štítky ČR, koronavirus, Vysočina, Kraj Vysočina, COVID-19, Jihlava, Robert Bosch GmbH, Ministerstvo zdravotnictví České republiky, Krajská hygienická stanice, Jiří Kos, Česko, okres Jihlava, Lékárenský komplex Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Vysočině přibylo za týden 54 nemocných s covidem, Alzheimercentrum v Jihlavě čekají mimořádná opatření | Koronavirus | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.