Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Větrný Jeníkov hlásí nakaženého koronavirem, do odvolání je povinné tam nosit roušky

Větrný Jeníkov oficiálně potvrdil pozitivní případ onemocnění covid-19, osob, které vykazují příznaky nemoci, je však více. I z toho důvodu je do odvolání v katastru městyse povinné nošení roušek a dodržování rozestupů.

K opatřením, které v minulých měsících dodržovala celá Česká republika, přistoupil Větrný Jeníkov na základě domluvy s Krajskou hygienickou stanicí.  K testování dalších osob má dojít v pondělí, povinné nošení roušek by mělo být minimálně do úterý. Podle informací, které má redakce Jihlavské Drbny k dispozici, je prokázaných nakažených již více.

„Mateřská škola a školní družina, dle doporučení Krajské hygienické stanice, zůstávají v běžném letním provozu i nadále. Je na rodičích, zda děti do zařízení umístí,“ oznámila prostřednictvím facebookové stránky obce starostka Větrného Jeníkova Martina Lisová.

Oba místní obchody s potravinami zůstanou otevřeny beze změny, podmínkou vstupu je však rouška a dodržování rozestupů. Naopak uzavřena je například místní knihovna, hostinec, prodejna zmerzliny nebo úřad městyse.

„Prosíme o zachování klidu a omezení sociálních kontaktů. Buďte, prosím, trpěliví a dodržujte nastavené podmínky tak, abychom společně zamezili šíření nemoci především mezi starší spoluobčany,“ apeluje na disciplínu starostka.

V případě jakýchkoli příznaků (žaludeční obtíže, ztráta čichu a chuti, zvýšené teploty, dušnost) okamžitě kontaktujte Krajskou hygienickou stanici (605 702 210).

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky koronavirus, Větrný Jeníkov, nemoc, Krajská hygienická stanice, Česko, Martina Ochodnická, Drbna.cz, COVID-19

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Větrný Jeníkov hlásí nakaženého koronavirem, do odvolání je povinné tam nosit roušky | Koronavirus | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.