Počasí dnes15 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Na Vysočině je pět nemocných s covidem-19, za týden přibyli dva. 12 lidí je v karanténě

Na Vysočině má aktuálně onemocnění covid-19 pět lidí. Od minulého pátku přibyly v tomto kraji dva potvrzené případy této nemoci. Vyplývá to z údajů, které na svém webu zveřejňuje krajská hygienická stanice. Od začátku pandemie se v kraji nakazilo 192 lidí, čtyři pozitivně testovaní zemřeli.

„Stav na Vysočině je stabilizovaný. Máme buď nulový výskyt nebo sporadický," řekl dnes Jiří Kos, ředitel sekce ochrany a podpory veřejného zdraví krajské hygienické stanice v Jihlavě. Dodal, že případy onemocnění covid-19, které se objevily v posledních týdnech, byly izolované. „Dá se říci, že většina souvisela s migrací ze zahraničí. Buď to byli cizinci nebo někdo, kdo pobyl nějakou dobu v zahraničí," řekl.

Nejvíc případů onemocnění, 98, bylo na Vysočině zatím zjištěno na Havlíčkobrodsku. Druhý nejvyšší počet má Žďársko, kde se prokázala nemoc covid-19 u 42 lidí. Od 22. března nařídili hygienici v kraji 11 098 testů. Karanténu má podle jejich webu nyní nařízenou 12 lidí.

Ministerstvo zdravotnictví eviduje v Česku od začátku pandemie 10 870 případů nemoci covid-19 způsobované koronavirem. Zemřelých s tímto onemocněním je celkem 345, naopak 7633 lidí se už podle webu ministerstva vyléčilo.

Potvrzené nákazy na Vysočině
Havlíčkobrodsko 98
Jihlavsko 16
Pelhřimovsko 3
Třebíčsko 33
Žďársko 42
Celkem 192
Počet vyléčených potvrzených případů onemocnění: 183
Počet zemřelých potvrzených případů onemocnění: 4

Zdroj: Krajská hygienická stanice Kraje Vysočina, 26.6.2020 9:15

Autoři | Foto Vít Hassan

Štítky koronavirus, COVID-19, Vysočina, AUDIO, zdraví, Kraj Vysočina, nemoc, Krajská hygienická stanice, Jiří Kos, okres Havlíčkův Brod, okres Žďár nad Sázavou, Jihlava, Ministerstvo zdravotnictví České republiky, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Vysočině je pět nemocných s covidem-19, za týden přibyli dva. 12 lidí je v karanténě | Koronavirus | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.