Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Už čtyři dny nepřibyl na Vysočině pozitivní případ, nevyléčených je už jen sedmnáct

Na Vysočině se z covidu-19 vyléčil další člověk, celkově je jich 164. Nemocných zůstává 17 lidí. Od začátku koronavirové pandemie testy nákazu v kraji potvrdily u 185 lidí, čtvrtý den v řadě nepřibyl nový případ. Čtyři lidé pozitivní na koronavirus v kraji zemřeli.

Nejpříznivější epidemiologická situace byla na Vysočině na Pelhřimovsku, onemocněli tam dva lidé a oba už se vyléčili. Díky tomu zruší pelhřimovská nemocnice od středy triážní (rozřazovací) stan i stan na odběr vzorků na koronavirus. „Spádová oblast tohoto zařízení měla dlouhodobě minimální počty indikovaných i samoplátcovských odběrů, epidemiologická situace v této části regionu je klidná příznivá a pracoviště nebylo dlouhodobě vytěžováno," řekl náměstek hejtmana pro zdravotnictví Vladimír Novotný (ČSSD). Poslední odběry se v Pelhřimově uskuteční ve středu. Další čtyři krajské nemocnice budou v testování pokračovat.

Triážní stany, kterými procházeli všichni lidé vstupující do nemocnic, budou zařízení rušit postupně, příchozí ale budou dál kontrolovat. Ve stanu se lidé především dezinfikovali a měřila se jim teplota. Odpovídali také na otázky spojené s možností koronavirové infekce. Pro měření teplot využijí krajská zařízení termokamery. „Počítá se s instalací 15 kusů kamer v krajských nemocnicích, pět kusů bude umístěno do vybraných sociálních zařízení,“ řekla mluvčí kraje Jitka Svatošová.

Z nařízení hygieniků už se v kraji udělalo 8838 testů, za posledních 24 hodin jich bylo 196. V karanténě je v kraji 43 lidí.

V zemi se zatím onemocnění covid-19 prokázalo u 9034 lidí, vyléčených je 6263. V souvislosti s nemocí zemřelo 317 lidí.

Potvrzené nákazy na Vysočině
Havlíčkobrodsko 97
Jihlavsko 14
Pelhřimovsko 2
Třebíčsko 33
Žďársko 39
Celkem 185
Počet vyléčených potvrzených případů onemocnění: 164
Počet zemřelých potvrzených případů onemocnění: 4

Zdroj: Krajská hygienická stanice Kraje Vysočina, 22.5.2020 18:15

Foto Jan Luxík | Zdroj ČTK

Štítky ČR, koronavirus, Vysočina, Kraj Vysočina, COVID-19, infekční onemocnění, stan, Vladimír Novotný, ČSSD, Krajská hygienická stanice, Pelhřimov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Už čtyři dny nepřibyl na Vysočině pozitivní případ, nevyléčených je už jen sedmnáct | Koronavirus | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.