Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Skvělé zprávy. Z covidu-19 se na Vysočině uzdravili další lidé, nemocný nepřibyl

Počet lidí vyléčených z covidu-19 na Vysočině stoupl o tři na 144. Nový případ nemoci testy podle informací na webu krajské hygienické stanice naposledy potvrdily v pátek, ani během pondělka žádný nepřibyl. Od začátku pandemie bylo v kraji potvrzeno 180 nemocných, čtyři lidé pozitivní na koronavirus zemřeli.

Na Vysočině fungují odběrová místa u všech pěti krajských nemocnic. Kromě bezplatných testů nařízených hygieniky nebo lékaři je možné nechat si bez jejich doporučení udělat test za 2900 korun. Od 22. března nařídili hygienici v kraji 6301 testů, za posledních 24 hodin bylo testů 424.

V jednotlivých okresech Vysočiny se s koronavirem nejvíc potýkalo Havlíčkobrodsko. Od začátku epidemie se tam nemoc potvrdila u 95 lidí. Byl mezi nimi personál a klienti domova pro seniory v Břevnici. Podle ředitelky Hany Hlaváčkové tam stále zůstávají nemocní dva klienti a dvě pracovnice. Výsledky dalších testů by mohly být za týden. Za vyléčeného je považovaný člověk, který má dvakrát po sobě výsledek testu negativní.

Podle ministerstva zdravotnictví, které eviduje nemocné podle trvalého bydliště, zatím onemocnělo koronavirovou infekcí 178 lidí z Vysočiny. V přepočtu na 100 tisíc obyvatel připadá v tomto kraji asi 35 zjištěných nákaz. Je to třetí nejnižší počet po Královéhradeckém a Jihočeském kraji.

V Česku se zatím onemocnění covid-19 prokázalo u 8177 lidí, z nichž už se vyléčilo 4738. V souvislosti s tímto onemocněním zatím zemřelo 283 lidí.

Potvrzené nákazy na Vysočině
Havlíčkobrodsko 95
Jihlavsko 12
Pelhřimovsko 2
Třebíčsko 33
Žďársko 38
Celkem 180
Počet vyléčených potvrzených případů onemocnění: 144
Počet zemřelých potvrzených případů onemocnění: 4

Zdroj: Krajská hygienická stanice Kraje Vysočina, 12.5.2020 9:15

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky koronavirus, COVID-19, Vysočina, Kraj Vysočina, nemoc, Krajská hygienická stanice, infekční onemocnění, okres Havlíčkův Brod, Hana Hlaváčková, Ministerstvo zdravotnictví České republiky, Česko, Břevnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Skvělé zprávy. Z covidu-19 se na Vysočině uzdravili další lidé, nemocný nepřibyl | Koronavirus | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.