Počasí dnes19 °C, zítra18 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Víkend v kraji přinesl jednu další potvrzenou nákazu koronavirem. Uzdravilo se 110 lidí

Hygienici na Vysočině dnes evidovali jeden nový případ covidu-19. Od začátku epidemie se v kraji tedy nakazilo 177 lidí, tři lidé zemřeli a 110 lidí se z nemoci vyléčilo, vyplývá z aktuálních údajů na webu krajské hygienické stanice.

Hygienici denně nařídí okolo 200 odběrů vzorků na koronavirus. Dnes jich bylo 58. Jediný pozitivní případ dneška hygienici zaznamenali na Havlíčkobrodsku. Právě tento okres je na Vysočině zasažen koronavirovou infekcí nejvíc. Už se tam nakazilo 93 lidí. U havlíčkobrodské nemocnice funguje jedno z pěti stálých odběrných míst vzorků na koronavirus. Na Havlíčkobrodsku byla také v druhé polovině března v karanténě celá obec Kynice asi s 90 obyvateli.

V počtu nakažených lidí jsou na Vysočině velké rozdíly. Na Pelhřimovsku dosud onemocněli dva lidé, na Jihlavsku 12, na Třebíčsku 32 a v okrese Žďár nad Sázavou, odkud byl i první pozitivně testovaný člověk v kraji, se zatím koronavirová infekce prokázala u 38 lidí. O prvním pacientovi z Vysočiny informovali hygienici 10. března.

34 nemocných na 100 tisíc obyvatel 

Podle ministerstva zdravotnictví, které eviduje nemocné podle trvalého bydliště, zatím onemocnělo 175 lidí z Vysočiny.

Přepočteno na 100 tisíc obyvatel bylo na Vysočině zjištěno 34 nemocných. Je to třetí nejnižší nemocnost za Jihočeským a Královéhradeckým krajem.

V ČR se od začátku epidemie prokazatelně nakazilo 7750 lidí, vyléčených je k dnešnímu večeru 3446. V souvislosti s koronavirem zemřelo v Česku dosud 245 lidí.

Potvrzené nákazy na Vysočině
Havlíčkobrodsko 93
Jihlavsko 12
Pelhřimovsko 2
Třebíčsko 32
Žďársko 38
Celkem 177
Počet vyléčených potvrzených případů onemocnění: 110
Počet zemřelých potvrzených případů onemocnění: 3

Zdroj: Krajská hygienická stanice Kraje Vysočina, 3.5.2020 18:15

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky hygienici, koronavirus, COVID-19, Vysočina, Kraj Vysočina, infekční onemocnění, nemoc, Krajská hygienická stanice, okres Havlíčkův Brod, okres Pelhřimov, okres Jihlava, Česko, okres Třebíč

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Víkend v kraji přinesl jednu další potvrzenou nákazu koronavirem. Uzdravilo se 110 lidí | Koronavirus | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.