Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Neděle 29. září 2024  |  Svátek má Michal
Bez reklam

V Jihlavě se snížil počet testovaných na nemoc covid-19. Nové Město kapacitu drží

Některé nemocnice, které na Vysočině dělají odběry vzorků na covid-19, zaznamenaly v posledních dnech nižší počty testovaných lidí. U Nemocnice Jihlava dokonce klesl na třetinu. Svou kapacitu přes 20 odběrů denně naopak drží nemocnice v Novém Městě na Moravě, prodloužila i provozní hodiny odběrného místa.

Jihlavská nemocnice naopak vzhledem k poklesu indikovaných pacientů zkrátila provozní dobu odběrného místa. „Lékaři i hygiena posílají méně lidí, takže se doba zkrátila. Není to do 19:00, ale jen do 15:00," řekla mluvčí jihlavské nemocnice Monika Zachrlová. O víkendu fungují odběry od 7:00 do 12:00. Jihlavská nemocnice otevřela odběrní místo 18. března. Prováděla i 70 odběrů denně, v pondělí jich podle Zachrlové bylo 28. Testovacích setů má podle ní nemocnice dostatek.

Nemocnice Pelhřimov je denně schopná odebrat 24 vzorků a obvykle jich je okolo 20. Havlíčkobrodská nemocnice odebírá denně 40 vzorků. „Stalo se nám v neděli, že nebyli odpoledne nahlášení žádní pacienti, takže byl provoz jen do 12:00," řekla mluvčí nemocnice Petra Černo. V Havlíčkově Brodě funguje odběrní místo od 23. března, zásoby odběrních setů má dostačující. 

V Třebíči chybí respirátory a ochranné oděvy 

Novoměstské nemocnici vystačí sety přibližně do konce týdne. „Není jich mnoho, ale postupně se doplňují," řekla mluvčí Tamara Pecková. V Novém Městě na Moravě se vzorky odebírají od 8. dubna.

Třebíčská nemocnice odebírá podle mluvčí Jitky Mácové ve všední dny 70 vzorků, o víkendu 20. Chybějí ji především respirátory FFP3 a ochranné oděvy.

Podle hygieniků se na Vysočině od začátku epidemie nakazilo novým typem koronaviru 166 lidí.  Z nemoci se vyléčilo 47 lidí, tři lidé pozitivně testovaní na covid-19 zemřeli. Od 22. března absolvovalo testy nařízené hygieniky 3687 lidí.

Potvrzené nákazy na Vysočině
Havlíčkobrodsko 84
Jihlavsko 11
Pelhřimovsko 2
Třebíčsko 31
Žďársko 38
Celkem 166
Počet vyléčených potvrzených případů onemocnění: 47
Počet zemřelých potvrzených případů onemocnění: 3

Zdroj: Krajská hygienická stanice Kraje Vysočina, 22.4.2020 18:15

Autoři | Foto Nemocnice Jihlava / Facebook

Štítky koronavirus, Vysočina, test, odběr, nemocnice, COVID-19, Jihlava, Nové Město na Moravě, nemoc, Lékárenský komplex Jihlava, Kraj Vysočina, Nemocnice Pelhřimov, příspěvková organizace, Krajská hygienická stanice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Jihlavě se snížil počet testovaných na nemoc covid-19. Nové Město kapacitu drží | Koronavirus | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.