Počasí dnes19 °C, zítra18 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

AKTUÁLNĚ ZA VYSOČINU: 165 potvrzených nakažených, 37 uzdravených, tři lidé zemřeli

Hygienici na Vysočině dnes potvrdili nový případ nemoci covid-19. Počet potvrzených případů se naposled zvýšil v pondělí. Od začátku epidemie onemocnělo nemocí covid-19 v kraji 165 lidí, vyléčilo se z ní 37 lidí, tři nakažení zemřeli.

Nově nakažený je z Třebíčska, kde už tak onemocnělo 31 lidí. Na Žďársku se nakazilo 38 lidí a na Jihlavsku 11. Nejzasaženějším okresem je Havlíčkobrodsko, kde testy zatím nákazu potvrdily u 83 lidí. V březnu kvůli ní byla v karanténě obec Kynice, nyní karanténa platí v domově pro seniory v Břevnici. Nejmíň nemocných eviduje Pelhřimovsko, kde se zatím potvrdily jen dva případy.

Nárůst počtu nemocných se na Vysočině v posledních dnech výrazně zpomalil, některý den nepřibyl žádný nemocný, 160 potvrzených případů oznámili hygienici 14. dubna.

Podle ministerstva zdravotnictví, které eviduje nemocné podle místa trvalého bydliště, už onemocnělo 166 lidí z Vysočiny. Přepočteno na 100 tisíc obyvatel je na Vysočině více než 32 nemocných, je to třetí nejnižší nemocnost za Jihočeským a Královéhradeckým krajem.

V České republice se od začátku epidemie potvrdilo 7041 případů nemoci covid-19, 1800 lidí už se vyléčilo, 204 jich zemřelo.

Potvrzené nákazy na Vysočině
Havlíčkobrodsko 84
Jihlavsko 11
Pelhřimovsko 2
Třebíčsko 31
Žďársko 38
Celkem 166
Počet vyléčených potvrzených případů onemocnění: 47
Počet zemřelých potvrzených případů onemocnění: 3

Zdroj: Krajská hygienická stanice Kraje Vysočina, 22.4.2020 18:15

Autoři | Foto Nemocnice Pelhřimov

Štítky koronavirus, Vysočina, hygiena, Kraj Vysočina, nemoc, COVID-19, okres Havlíčkův Brod, okres Žďár nad Sázavou, okres Jihlava, okres Třebíč, okres Pelhřimov, Ministerstvo zdravotnictví České republiky, Kynice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

AKTUÁLNĚ ZA VYSOČINU: 165 potvrzených nakažených, 37 uzdravených, tři lidé zemřeli | Koronavirus | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.