Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Na Vysočině přibyl jeden nový případ nemoci covid-19, uzdravilo se dalších šest pacientů

Na Vysočině během čtvrtka přibyl jeden nový případ nemoci covid-19, celkově je to 162. Hygienici naopak během dneška potvrdili šest dalších vyléčených. Na optimismus je ale podle ředitelky protiepidemické odboru krajských hygieniků Aleny Dvořákové ještě brzy.

Hygienici za uplynulý den nechali testovat 195 lidí, jediný nově nakažený je z okresu Havlíčkův Brod, kde je v rámci kraje nejvíc nemocných, 82 případů. Nejméně nakažených je z Pelhřimovska, kde testy odhalily nemoc u dvou lidí. Žďársko eviduje 37 potvrzených případů nákazy, Třebíčsko 30 a Jihlavsko 11.

Jestli mohla nemocnost zvýšit větší míra nedodržování příslušných opatření o Velikonocích, bude podle Dvořákové vzhledem k inkubační době zřejmé až příští týden. „Příznaky se v průměru objevují pět šest dní po kontaktu s někým nemocným, takže je ještě brzy dělat nějaké bilance," řekla Alena Dvořáková.

Na Havlíčkobrodsku bylo od začátku epidemie potvrzeno 82 případů nemoci. V karanténě tam v druhé polovině března byla obec Kynice. Nyní je v karanténě domov pro seniory v Břevnici, kde se nakazil personál i všichni klienti. Dva z nich zemřeli v havlíčkobrodské nemocnici, další dva jsou tam nyní hospitalizovaní.

Podle ministerstva zdravotnictví, které eviduje nemocné s covid-19 podle místa trvalého bydliště, je nemocných 164 lidí z Vysočiny.

V České republice je potvrzených případů nákazy 6359. Z nemoci se vyléčilo 972 lidí a 169 jich zemřelo.

Potvrzené nákazy na Vysočině
Havlíčkobrodsko 82
Jihlavsko 11
Pelhřimovsko 2
Třebíčsko 30
Žďársko 37
Celkem 162
Počet vyléčených potvrzených případů onemocnění: 24
Počet zemřelých potvrzených případů onemocnění: 3

Zdroj: Krajská hygienická stanice Kraje Vysočina, 16.4.2020 18:15

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, koronavirus, Vysočina, Kraj Vysočina, nemoc, COVID-19, Alena Dvořáková, infekční onemocnění, Velikonoce, okres Pelhřimov, okres Žďár nad Sázavou, okres Třebíč, okres Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Vysočině přibyl jeden nový případ nemoci covid-19, uzdravilo se dalších šest pacientů | Koronavirus | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.