Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Vysočina má 153 potvrzených nákaz koronavirem. Jihlavsko hlásí pořád 10 nemocných

Na Vysočině přibyly od čtvrtečního večera dva potvrzené případy nemoci covid-19, jeden na Havlíčkobrodsku a jeden na Třebíčsku. V kraji se podle webu krajské hygienické stanice už nákaza potvrdila u 153 lidí, čtyři se z ní vyléčili a tři lidé v souvislosti s koronavirovou infekcí zemřeli.

Na Havlíčkobrodsku, kde je na Vysočině nejvíc lidí nakažených koronavirem, byla nemoc celkem potvrzená u 77 lidí. V tomto okrese byla do konce března v karanténě obec Kynice a teď tam platí karanténa pro domov pro seniory v Břevnici. Na Třebíčsku hygienici do dnešního podvečera v součtu potvrdili 27 onemocnění covid-19.

V okrese Žďár nad Sázavou zatím potvrzená nákaza u 37 osob a na Jihlavsku u deseti. Nejméně nemocných má Pelhřimovsko, kde zůstávají dva potvrzené případy.

V ČR 5674 nakažených 

Podle ministerstva zdravotnictví, které eviduje nakažené podle místa jejich trvalého pobytu, je z Vysočiny 158 nemocných. Na každých 100 tisíc obyvatel tohoto kraje tak připadá 31 lidí s prokázanou nemocí covid-19. V sousedství Vysočiny má nejnižší podíl nemocných na 100 tisíc obyvatel Jihočeský kraj, kde jde o necelých 22 lidí. Ve Středočeském kraji to je skoro 51 osob.

V Česku stoupl za dnešek počet potvrzených případů nákazy koronavirem o 105 na 5674. Vyléčených lidí je evidováno 346. Počet mrtvých stoupl ve srovnání s údaji z dnešního rána o šest na 119. Největší počet případů covid-19 zůstává v Praze, na každých 100 tisíc obyvatel tam připadá 101 onemocnění.

Potvrzené nákazy na Vysočině
Havlíčkobrodsko 77
Jihlavsko 10
Pelhřimovsko 2
Třebíčsko 27
Žďársko 37
Celkem 153

Zdroj: Krajská hygienická stanice Kraje Vysočina, 10.4.2020 18:15

Autoři | Foto ZZS Kraje Vysočina

Štítky koronavirus, Vysočina, COVID-19, hygienici, Kraj Vysočina, infekční onemocnění, okres Havlíčkův Brod, nemoc, okres Jihlava, okres Třebíč, Krajská hygienická stanice, Česko, okres Pelhřimov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vysočina má 153 potvrzených nákaz koronavirem. Jihlavsko hlásí pořád 10 nemocných | Koronavirus | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.