Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Další potvrzené nákazy na Vysočině. Pozitivní test mělo už 117 lidí

Na Vysočině už bylo potvrzeno 117 případů nákazy. Na Vysočině se z nemoci COVID-19 vyléčil první nakažený. Dva negativní testy na koronavirus za sebou vyléčení potvrdily u pacienta z Jihlavska, řekla dnes ránoAlena Dvořáková, ředitelka protiepidemického odboru krajské hygienické stanice.

Nejvíc, 60, jich je na Havlíčkobrodsku. Druhým nejzasaženějším okresem je Žďársko s 29 případy. Ze Žďárska je také první pacient s nemocí COVID-19 z Vysočiny, potvrzení nemoci u něj hygienici zveřejnili 10. března. Na Třebíčsku bylo potvrzeno 18 případů a na Jihlavsku deset. Jedna žena z Havlíčkobrodska nemoci COVID-19 podlehla.

Jediný okres bez potvrzené nákazy je Pelhřimov. Nad tím, jak infekci vzdoruje, se podivují i odborníci. Podle Dvořákové se tam ale také testuje a odběry zajišťuje výjezdová skupina zdravotní záchranné služby, která jezdí k pacientům po celém kraji. „Jsou to stejné výjezdové skupiny, takže způsob odběru by v tom neměl hrát roli," řekla Alena Dvořáková.

Podle údajů na webu krajské hygieny platné k 18:15 nechali za posledních 24 hodin hygienici v kraji testovat 147 lidí. Kromě výjezdové skupiny záchranářů se vzorky na koronavirus odebírají také u nemocnic v Jihlavě, Havlíčkově Brodě a Třebíči.

V Česku je podle posledních údajů ministerstva zdravotnictví 3805 potvrzených případů koronavirové nákazy, 44 lidí na ni zemřelo a 67 se vyléčilo.

Potvrzené nákazy na Vysočině
Havlíčkobrodsko 60
Jihlavsko 10
Pelhřimovsko 0
Třebíčsko 18
Žďársko 29
Celkem 117

Zdroj: Krajská hygienická stanice Kraje Vysočina 

Foto pixabay.com

Štítky koronavirus, test, nákaza, potvrzení, Vysočina, Kraj Vysočina, infekční onemocnění, COVID-19, nemoc, Alena Dvořáková, Krajská hygienická stanice, okres Jihlava, okres Havlíčkův Brod, okres Žďár nad Sázavou, okres Třebíč

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Patrik Tajny

Reknu vam proc v pelhrimove není ani jeden nakazenej...vim to protože tu bydlim. Lidi tu zacaly nosit ochranne pomucky dřív nez to někdo naridil a hlavne to všichni dodrzujou..je to jednoduchy.

Středa, 8. dubna 2020, 16:10Odpovědět

Další potvrzené nákazy na Vysočině. Pozitivní test mělo už 117 lidí | Koronavirus | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.